Οικονομία

Συντάξεις Ιουνίου: Συνταξιούχοι καταγγέλλουν ότι είδαν μέχρι και 50 ευρώ λιγότερα! video

Συντάξεις Ιουνίου: Συνταξιούχοι καταγγέλλουν ότι είδαν μέχρι και 50 ευρώ λιγότερα! video
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μειωμένα ποσά είδαν πολλοί συνταξιούχοι στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους από το απόγευμα της Πέμπτης, οπότε και πιστώθηκαν τα χρήματα, καθώς άρχισε η διαδικασία πληρωμής για τις συντάξεις του Ιουνίου.

Πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί το ποσό της κύριας σύνταξής τους ήταν διαφορετικό από εκείνο που εισέπρατταν μέχρι πρότινος και διαμαρτυρήθηκαν για μειώσεις από 2 έως 20 ευρώ.

Άδεια ειδικού σκοπού: Κάνατε χρήση; Τι θα ισχύσει με την ετήσια άδεια;

Μιλώντας στον Realfm 97,8 ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης ρωτήθηκε για το συγκεκριμένο ζήτημα που έχει προκύψει.

Τι απαντά ο Σκυλακάκης για τις συντάξεις

“Δύο πράγματα συμβαίνουν. Το ένα είναι μια παλιά εισφορά των 5 ευρώ που είχε νομοθετηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και ήρθε η ώρα να εφαρμοστεί. Το δεύτερο έχει να κάνει με το εξής: τώρα πληρώνονται οι κύριες συντάξεις και αυτοί που έχουν αυξήσεις στις επικουρικές – τις οποίες θα δουν μόλις πληρωθούν οι επικουρικές σε μερικές ημέρες- έχουν και λίγο μεγαλύτερο φόρο. Δηλ. αν πρόκειται να πάρεις 100 ευρώ αύξηση, έχεις και 10 ευρώ επιπλέον φόρο, ο οποίος κατά κύριο λόγο σου αφαιρείται από την κύρια σύνταξη”.

Όπως είπε ο κ. Σκυλακάκης θα δοθούν σχετικές διευκρινίσεις και από τον ΕΦΚΑ με ανακοίνωση.

Παραδοχή ΕΦΚΑ για «ψαλίδι» μέχρι και πάνω από 50 ευρώ!

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑ, Κ. Τσαγκαρόπουλος παραδέχτηκε πως πράγματι υπάρχουν μειώσεις και πως αυτό οφείλεται στην «αναδρομική παρακράτηση για συνδρομή σε συνδικαλιστικό φορέα».

Πρόκειται όπως είπε απολογητικά για αναδρομικά από το 2018, 6 ευρώ και πάνω που φτάνουν για κάποιους μέχρι και πάνω από 50 ευρώ. Υπάρχουν επίσης, όπως είπε και οι συνταξιούχοι που θα δουν μειώσεις στις συντάξεις τους λόγω της φορολόγησης των αυξήσεων που θα δουν κάποιοι στις επικουρικές.

Ο υποδιοικητής ΕΦΚΑ παρέπεμψε μετά τις 2 Ιουνίου για να δουν κάποιοι συνταξιούχοι μια θετική διαφορά ωστόσο αδιευκρίνιστο παραμένει αν θα εξανεμιστεί για κάποιους λόγω της φορολογίας.

Δείτε όσα είπε για τις μειωμένες συντάξεις

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X