Οικονομία

Συντάξεις Ιουνίου: Τότε μπαίνουν με βάση… τον ΑΜΚΑ!

Συντάξεις Ιουνίου: Τότε μπαίνουν με βάση… τον ΑΜΚΑ!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι πληρωμές για τις συντάξεις Ιουνίου, σύμφωνα με την απόφαση του ΕΦΚΑ, θα ξεκινήσουν από την Παρασκευή 22 Μαΐου για τους συνταξιούχους που προέρχονται από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΑΤ, τράπεζες και ΟΤΕ, και το τελευταίο ψηφίο του ΑΜΚΑ τους είναι 1, 3, 5, 7, 9.

Ακολουθεί επόμενη πληρωμή τη Δευτέρα 25 Μαΐου για συνταξιούχους από τα ίδια Ταμεία με ΑΜΚΑ που λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

Την Τετάρτη 27 Μαΐου θα πληρωθούν οι συντάξεις των μη μισθωτών, δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ για όλους τους ΑΜΚΑ.

Έτσι θα υπολογίσετε την επικουρική σύνταξη! Όλες οι προϋποθέσεις

Τελευταίοι προς πληρωμή για την Παρασκευή 29 Μαΐου -ανεξαρτήτως ΑΜΚΑ- είναι οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, του ΝΑΤ, του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και της ΔΕΗ.

Σημειώνεται πως η σειρά πληρωμών με βάση τον ΑΜΚΑ, την ημέρα και το Ταμείο πληρωμής, ισχύει και για τα ΑΤΜ των τραπεζών. Δεν θα μπορεί δηλαδή να πάρει χρήματα από μηχάνημα ένας συνταξιούχος στις 22 Μαΐου, ενώ η σειρά του για να πληρωθεί είναι στις 27 Μαΐου.

Οι συντάξεις Ιουνίου και οι επόμενες πληρωμές

Το ίδιο πλάνο πληρωμών για τα 2,7 εκατ. των συνταξιούχων, δηλαδή με βάση τα τελευταία ψηφία του ΑΜΚΑ και σε 4 διαφορετικές ημερομηνίες, εξετάζεται να εφαρμοστεί και τον Ιούνιο, που θα πληρωθούν οι συντάξεις μηνός Ιουλίου.

Οι επικουρικές

Για τις επικουρικές συντάξεις δεν έχουν αλλάξει οι ημερομηνίες πληρωμών, καθώς πληρώνονται τη σύνταξη του τρέχοντος μήνα τη δεύτερη εργάσιμη μέρα κάθε μήνα.

Στις 2 Ιουνίου οι συνταξιούχοι θα πληρωθούν την επικουρική μηνός Ιουνίου και μάλιστα για 250.000 εξ αυτών θα είναι αυξημένη με 99 ευρώ κατά μέσο όρο.

Η αύξηση στις επικουρικές προβλέφθηκε στον νέο νόμο 4670/2020 κατόπιν αποφάσεων του ΣτΕ (1890-1892/2019) με τις οποίες ακυρώθηκαν ως αντισυνταγματικές οι μειώσεις που έγιναν τον Ιούνιο του 2016 (με το νόμο Κατρούγκαλου) σε όσους είχαν άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης πάνω από τα 1.300 ευρώ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X