Οικονομία

Τέλη κυκλοφορίας 2022: Η προθεσμία για την πληρωμή

Τέλη κυκλοφορίας 2022: Η προθεσμία για την πληρωμή
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στην τελική ευθεία μπαίνουν αύριο όσοι ιδιοκτήτες οχημάτων δεν έχουν καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας για το 2022, καθώς η παράταση λήγει στις 28 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών στις 28 Δεκεμβρίου, δεν θα υπάρξει νέα παράταση και η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας πρέπει να γίνει αυστηρά έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022.

Επομένως, οι κάτοχοι οχημάτων οφείλουν να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας, είτε μέσω mobile banking, web banking ή σε υποκαταστήματα τραπεζών και ΕΛΤΑ.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο από την ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), είτε με κωδικούς TAXISnet είτε χωρίς.

Σημειώνεται ότι φέτος τα ειδοποιητήρια έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myCAR και περιλαμβάνουν QR Code, με σκοπό τη διευκόλυνση των ιδιοκτητών Ι.Χ. σε ό,τι αφορά την πληρωμή τους.

Διευκρινίσεις για την κατάθεση πινακίδων

Στην περίπτωση ακινησίας του οχήματος, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να καταθέσουν τις πινακίδες τους ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής πλατφόρμας της AAΔE.

Όπως εξηγούν αρμόδιες πηγές, «το ειδοποιητήριο αναρτάται προκειμένου να χρησιμοποιηθεί μόνο στην περίπτωση που επιθυμεί ο ιδιοκτήτης να προχωρήσει στην άρση της ακινησίας».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X