Οικονομία

Τεράστιο “καρφί” του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής στην κυβέρνηση για τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών

Τεράστιο “καρφί” του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής στην κυβέρνηση για τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το μεγαλύτερο “καρφί”  στην κυβέρνηση έριξε το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, επισημαίνοντας τη σημασία της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών και της ελευθερίας του Τύπου, στην οικονομική δραστηριότητα και ανάπτυξη, που όμως τα πετσοταϊσμένα ΜΜΕ  δεν αντιλήφθηκαν.

Τί κατάλαβαν; Κατάλαβαν ότι η οικονομία προσγειώνεται ομαλά. Τί είπε το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής για τη λειτουργία των θεσμών, διαβάστε και θα καταλάβετε γιατί οι πετσοταϊμενοι το έκαναν γαργάρα.

 «Από την πλευρά μας, οφείλουμε να επισημάνουμε τη σημασία των θεσμών στην οικονομική ανάπτυξη. Ειδικότερα, η αποτελεσματική λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών παρέχει προστασία και αποτελεί μοχλό ενίσχυσης της εύρυθμης λειτουργίας της οικονομίας.

Ο κοινοβουλευτικός έλεγχος, η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και η ελευθερία του Τύπου παρέχουν τις θεσμικές εγγυήσεις για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας ώστε να συνεχίζεται απρόσκοπτα η οικονομική δραστηριότητα, τη δικαιότερη αναδιανομή του εισοδήματος ώστε να διασφαλίζεται η πολιτική ομαλότητα και τη διαφάνεια και λογοδοσία στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος ώστε να επιτυγχάνεται η δημοσιονομική σταθερότητα.

Το πολιτικό σύστημα θα πρέπει να έχει συνεχή στόχο την συστηματική ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών ώστε να αποφευχθεί ενδεχόμενη υποβάθμιση της ποιότητας διακυβέρνησης και της εμπιστοσύνης στο κράτος δικαίου, κάτι που θα επέφερε αρνητικές οικονομικές συνέπειες μακροχρόνια.»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X