Οικονομία

Τουρισμός: Οι πυρκαγιές φέρνουν ακυρώσεις από Γερμανία και Αγγλία

Τουρισμός: Οι πυρκαγιές φέρνουν ακυρώσεις από Γερμανία και Αγγλία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τουρισμός: Ισχυρό είναι το χτύπημα στον Τουρισμό από τις πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, αλλά κυρίως στη Ρόδο, όπου λειτουργεί πλέον σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης τόσο με τις πτήσεις επαναπατρισμού από πλευράς των μεγάλων tour operators όσο και με τις ακυρώσεις από μεγάλους παίκτες της αγοράς, έως τις 30 Ιουλίου.

Πέραν των TUI και JET2 από Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο (τις δύο μεγαλύτερες αγορές εισερχόμενου τουρισμού για την Ελλάδα) που ανακοίνωσαν πρώτοι από το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι ακυρώνουν τα ταξίδια στο νησί γι’ αυτές τις δύσκολες ημέρες.
Όμως και άλλοι, κορυφαίοι tour operators με μεγάλα μερίδια σε Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο προχωρούν σε αντίστοιχες κινήσεις έως και το Σάββατο 29 Ιουλίου.

Σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, οι δασικές πυρκαγιές στη Ρόδο έχουν πλήξει περίπου 20.000 Γερμανούς παραθεριστές, με όλους τους μεγάλους τουριστικούς πράκτορες να έχουν ακυρώσει ταξίδια στο νησί για τις επόμενες ημέρες – αλλά με διαφορετικούς χρονικούς ορίζοντες.

Ενδεικτικά, ο DER Touristik ανακοίνωσε χθες ότι προχωρά σε ακυρώσεις όλων των ταξιδιών έως και τις 29/7 για τη Νότια Ρόδο που έχει πληγεί, ενώ άλλες περιοχές του νησιού παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν ακυρώσεις και επανακρατήσεων για αφίξεις μέχρι και τις 29 Ιουλίου.

Ακυρώσεις γίνονται και για ξενοδοχεία στην Κέρκυρα στη ζώνη που έχει πληγεί, ενώ σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις από πλευράς του DER Touristik ένας «χαμηλός τετραψήφιος αριθμός ταξιδιωτών» έχει απομακρυνθεί από τις πληγείσες περιοχές.

Για αντίστοιχα «χαμηλό τετραψήφιο αριθμό επισκεπτών» που έχει επηρεαστεί στη Ρόδο κάνει λόγο και ο FTI, επισημαίνοντας ότι προχωρά σε ακυρώσεις όλων των ταξιδιών προς το νησί μέχρι και την Τετάρτη 26 Ιουλίου.

Για τους ταξιδιώτες που βρίσκονται ήδη στη Ρόδο έχει βρεθεί εναλλακτικό κατάλυμα, ενώ στην περίπτωση που χρειαστεί, προστίθενται έκτακτες πτήσεις επιστροφής.

Επιπλέον πτήσεις από Jet2, TUI και easyJet

Επιπλέον τέσσερις πτήσεις ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει σήμερα το βράδυ η βρετανική ταξιδιωτική εταιρεία Jet2, προκειμένου να μεταφέρει περισσότερους πελάτες της πίσω στη Βρετανία, μετά την καταστροφική φωτιά στη Ρόδο.

Η εταιρεία ανέφερε οι πτήσεις επαναπατρισμού ταξιδιωτών στα αεροδρόμια Μάντσεστερ, Λιντς Μπράντφορντ και Μπέρμιγχαμ θα μεταφέρουν περίπου 800 άτομα, που αναγκάστηκαν να φύγουν από τα ξενοδοχεία τους λόγω των πυρκαγιών.

Επίσης, πρόσθεσε ότι θα μεταβεί στο νησί περισσότερο προσωπικό της εταιρείας για να βοηθήσει τους πελάτες της.

Σύμφωνα με στέλεχος της βρετανικής κυβέρνησης, αυτήν τη στιγμή βρίσκονται στη Ρόδο περίπου 7.000-10.000 Βρετανοί, ενώ όπως η Jet2, έτσι και οι TUI και easyJet παρέχουν πρόσθετες υπηρεσίες.

Όπως αναφέρει το Reuters, η easyJet τόνισε ότι πέρα από το συνηθισμένο πρόγραμμα αναχωρήσεών της, θα έχει προγραμματίσει δύο πτήσεις επαναπατρισμού τουριστών σήμερα και άλλη μία αύριο (25.07.2023), και θα παρακολουθεί την κατάσταση αν χρειαστεί να προσθέσει περισσότερες.

Η TUI ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας (24 Ιουλίου) ότι θα διαθέσει έξι επιπλέον αεροσκάφη για τον επαναπατρισμό Γερμανών και Βρετανών τουριστών από τη Ρόδο.

Μια άλλη πτήση της TUI θα μεταφέρει Δανούς τουρίστες πίσω στο Μπιλούντ, τόνισε σε ανακοίνωση του το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό πρακτορείο της Ευρώπης.

«Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και έχουν προγραμματιστεί επιπλέον πτήσεις, ενημερώνουμε τους πελάτες μας και οργανώνουμε όλα τα απαραίτητα βήματα», δήλωσε ο Τόμας Ελερμπερκ, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της TUI.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X