Οικονομία

Τους πήρε… ο ύπνος στις ασιατικές αγορές!

Τους πήρε… ο ύπνος στις ασιατικές αγορές!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Απώλειες καταγράφουν οι δείκτες στις ασιατικές αγορές σήμερα, Τετάρτη 03.10.2018. Ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με πτώση 0,62%.

Την ίδια ώρα, ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις. Πτώση 2,65% κατέγραψε η μετοχή της Τoyota όπως επίσης και η μετοχή της Honda κατά 3,84%.

Τις πιέσεις τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας προκάλεσε η πτώση στις πωλήσεις οχημάτων στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοινώθηκαν. Η Τοyota συγκεκριμένα ανακοίνωσε πτώση των πωλήσεών της κατά 10,4% και η Honda κατά 7%.

Πώς κινούνται οι ασιατικές αγορές

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει απώλειες 0,26%. Οι υπόλοιπες κινεζικές αγορές παραμένουν κλειστές λόγω αργίας όπως επίσης και η αγορά της Νότιας Κορέας.

Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX 200 σημείωσε άνοδο  0,32%, πτωτικά έκλεισε ο NZX 50 στη Νέα Ζηλανδία 0,46%.

Στις εμπορικές εξελίξεις, Ουάσινγκτον και Πεκίνο δεν έχουν σημειώσει πρόοδο στην εξομάλυνση των εμπορικών τους σχέσεων, τροφοδοτώντας την αβεβαιότητα στις παγκόσμιες αγορές για τον αντίκτυπο της αντιπαράθεσης των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη στην παγκόσμια ανάπτυξη.

Συναγερμός! Τραπεζικό «σοκ» και σε ελεύθερη πτώση το Χρηματιστήριο Αθηνών

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου εκτίμησε πάντως χτες ότι οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ – Κίνας θα μπορούσαν να επαναληφθούν στο Μπουένος Άιρες τον Δεκέμβριο στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Ομάδας των 20 μεγαλύτερων οικονομιών (G20).

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X