Οικονομία

“Τρέχουν” οι υπογραφές για τον ΟΛΘ!

“Τρέχουν” οι υπογραφές για τον ΟΛΘ!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η απόφαση πάρθηκε κι έτσι επισπεύδονται οι διαδικασίες για την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης. Στόχος να επιτευχθεί κατά το δυνατόν συντομότερα το οικονομικό κλείσιμο της πώλησης του 67% του ΟΛΘ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες το ΔΣ του Οργανισμού εξουσιοδότησε χθες το διευθύνοντα σύμβουλο Δ. Μακρή να υπογράψει τη σύμβαση. Κάτι που ενδέχεται να συμβεί ίσως και εντός της εβδομάδας. Η σύμβαση παραχώρησης που έχει οριστικοποιηθεί, σε γνώση του παραχωρησιούχου δηλαδή της South Europe Gateway Thessaloniki (SEGT), κατά το στάδιο τςη υποβολής των δεσμευτικών προσφορών.

Μόνο το 5% των οφειλετών των ταμείων είναι ενταγμένοι σε ρύθμιση!

Η επόμενη μέρα στον ΟΛΘ

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα συγκλήθηκε η έκτακτη ΓΣ του ΟΛΘ με θέμα την αλλαγή του καταστατικού και διεκόπη προκειμένου να συνεχιστεί στις 15 Φεβρουαρίου ώστε στο μεσοδιάστημα οι αλλαγές στο καταστατικό να εγκριθούν και να αναρτηθούν από το ΓΕΜΗ. Στη συνέχεια αναμένεται να συγκροτηθεί το μεταβατικό ΔΣ.

Άνοιξε στο Taxis η εφαρμογή για τις μη ληξιπρόθεσμες φορο-οφειλές!

Μετά την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης, πιθανόν στα τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται να εγκριθεί από τη βουλή, προκειμένου να προχωρήσει και το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής με την καταβολή των 231,9 εκατ. ευρώ από τη SEGT, με τη μεταβίβαση μέσω χρηματιστηρίου του 67% των μετοχών του ΟΛΘ.

Υπενθυμίζεται ότι στη SEGT συμμετέχουν το γερμανικό επενδυτικό κεφάλαιο Deutsche Invest Equity Partners  με μερίδιο 47%, η θυγατρική της γαλλικής ναυτιλιακής τακτικών γραμμών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων CMA CGM, Terminal Link, με 33% και η Belterra Investments συμφερόντων Ι. Σαββίδη με 20%.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X