Ολη η αλήθεια για τις σχέσεις Κυριάκου με Ντόρα και Κώστα Μπακογιάννη-Οι προετοιμασίες του περιφερειάρχη

 

Το καλοκαίρι ο eretikos.gr είχε δημοσιεύσει ένα αποκαλυπτικό παρασκήνιο για τις σχέσεις των τριών πολιτικών της οικογένειας Μητσοτάκη με την ευρύτερη έννοια.

Ο χρόνος όχι μόνο δικαίωσε τον eretikos.gr, αλλά εκείνο το παρασκήνιο είναι πολύ επίκαιρο και σήμερα, που οι υπόγειες διαδρομές μπορούν να φωτίσουν τα τεκταινόμενα ή τουλάχιστον μέρος αυτών στην αξιωματική αντιπολίτευση και τις προσπάθειες για ροκάνισμα του Κυριάκου και την αντίδραση του αρχηγού της Ν.Δ. όχι μόνο για να αποκρούσει, αλλά και να εξουδετερώσει όσους ροκανίζουν την καρέκλα του.

Η απάντηση του Κυριάκου ήταν ο αποκλεισμός της Ντόρας από την κυβέρνηση και άλλα πολιτειακά αξιώματα και του Κώστα Μπακογιάννη από το Δήμο της Αθήνας. Ο μεγάλος ¨πόλεμος¨ τώρα αρχίζει, παρότι διαρρέεται ότι η Ντόρα είπε πως θέλει να παραμείνει απλή βουλευτής.

Τότε γράφαμε:

Ένα βήμα πίσω έκανε  ο Κώστας Μπακογιάννης, όταν φούντωσαν τα δημοσιεύματα πως φιλοδοξεί να διαδεχθεί το θείο του. Και πολύ φυσιολογικά διέψευσε  τα σενάρια περί κόντρας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και φιλοδοξίας για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας.

Πολύ φυσιολογική και λογική αντίδραση του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, ύστερα από τα πρωτοσέλιδα, δημοσιεύματα για κόντρα ανάμεσα στους δύο άντρες.

Ο Κώστας Μπακογιάννης επιχείρησε να τα διαψεύσει όλα με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό στο Facebook, στην οποίο αναφέρει: «Ώπα. Σφίξαν οι ζέστες! Παιδιά το τερματίσαμε! Οι ενδιαφερόμενοι των φιλοκυβερνητικών μέσων για σπέκουλα και κακεντρέχειες χτυπάνε λάθος πόρτα. Δηλώνω μη διαθέσιμος. Ευχαριστώ».

Ο φιλόδοξος Κώστας φαίνεται πως ξέρει να περιμένει και να προετοιμάζεται. Εξάλλου έχει το χρόνο σύμμαχο. Και προπαντός έχει ένα προβάδισμα από τη στιγμή που η καραμανλική πτέρυγα δεν έχει έναν νέο πολιτικό ικανό να να του αντιπαρατεθεί με πιθανότητες επιτυχίας.

Προετοιμαζόμενος ο Κώστας Μπακογιάννης ενισχύει και το επιτελείο των συνεργατών του. Τελευταία μεταγραφή η Τατιάνα Καραπαναγιώτη, κόρη του ιστορικού διευθυντή των «Νέων» Λέοντα Καραπαναγιώτη, βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμμένου.

Η Τατιάνα Καραπαναγιώτη που ήταν η πρώτη δημιουργός του news247 πριν αλλάξει χέρια, θα είναι εξ απορρήτων σύμβουλός του. Η ίδια διατηρούσε πάντα άριστη σχέση με την Ντόρα Μπακογιάννη αλλά και γνωστούς επιχειρηματικούς κύκλους με σημαντική παρουσία σε πολλούς τομείς της κοινωνίας!

Η υπομονή, ιδίως στην πολιτική μέχρι το κατάλληλο timing, είναι μεγάλη αρετή. Και ο Κώστας Μπακογιάνης περιμένει, καθότι γνωρίζει  πολύ καλά τόσο αυτός, όσο και η μητέρα του Ντόρα, ότι κανείς δεν μπορεί να κουνήσει τον Κυριάκο πριν αποτύχει εκλογικά και γι΄ αυτό εργάζονται υπονομευτικά, οργανώνονται συστηματικά και με υπομονή και επιμονή.

Αυτή είναι η αλήθεια και η κόντρα στο εσωτερικό της οικογένειας Μητσοτάκη ξεκίνησε από την εποχή, που ο Κυριάκος αιφνιδιάζοντας όχι μόνο τη Ντόρα, αλλά και τον πατέρα του, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Η ενέργεια αυτή προκάλεσε την οργή της Ντόρας η οποία στήριξε με το μηχανισμό της τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και όχι τον αδερφό της στη διεκδίκηση της αρχηγίας της ΝΔ.

Εκτοτε η σχέση τους έχει περάσει και περνά από σαράντα κύματα και μεγαλύτερη απόδειξη αυτού είναι η απουσία του Κυριάκου από το γάμο του Κώστα Μπακογιάννη με τη Σία Κοσιώνη, που όποιος γνωρίζει  πως λειτουργεί ή καλύτερα πως λειτουργούσε η οικογένεια Μητσοτάκη όταν ζούσε ο πατριάρχης, μπορεί να καταλάβει ότι οι σχέσεις του Κυριάκου με τη Ντόρα και τον Κώστα Μπακογιάννη βρίσκεται σε νεκρό σημείο.

Τέλος, να πούμε πως στο στρατόπεδο του Κώστα Μπακογιάννη εξατάζονται προσεκτικά σκέψεις και ιδέες για κάθοδο στην Αθήνα και διεκδίκηση της δημαρχίας, πράγμα που αυτομάτως θα τον τοποθετήσει  στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Ομως, υπάρχουν και δεύτερες σκέψεις πως τυχόν αποτυχία μπορεί και να τον ¨κάψει¨ και με δεδομένη την κόντρα με τον Κυριάκο η επιτυχία δεν είναι εξασφαλισμένη, όσο συμπαθής κι΄ αν είναι ο Κώστας Μπακογιάννης σε μεγάλη μερίδα πολιτών.

Στα προανεφρόμενα στο ρεπορτάζ να προσθέσουμε τη διαγραφή του στελέχους του μηχανισμού της Ντόρας Βασίλη Πολυμερόπουλου από τον Κυριάκο, που στο εσωτερικό του κόμματος ερμηνεύτηκε ως προειδοποίηση από τον αρχηγό της Ν.Δ. προς την αδερφή του.

Καραμανλής VS Μπακογιάννη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ