Ελλάδα

Διαστάσεις θρίλερ παίρνει η αντιπαράθεση του δήμου της Λαμίας με 47 απολυμένους συμβασιούχους

Διαστάσεις θρίλερ παίρνει η αντιπαράθεση του δήμου της Λαμίας με 47 απολυμένους συμβασιούχους
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
  • Η αντιπαράθεση του δήμου της Λαμίας με 47 απολυμένους συμβασιούχους εργαζόμενους που έχουν απολυθεί από τον τομέα της καθαριότητας, παίρνει διαστάσεις θρίλερ.

Το δημοτικό συμβούλιο της Λαμίας με θέμα συζήτησης την παραχώρηση της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτη ξεκίνησε χθες το μεσημέρι. Υπήρξαν πολύωρες διακοπές, τηλεφωνήματα για τοποθέτηση βόμβας και στο τέλος κατάληψη της αίθουσας, όπου γινόταν η συνεδρίαση, από τους απολυμένους συμβασιούχους, με συνέπεια τη διακοπή της συζήτησης και την επανάληψή της σήμερα το μεσημέρι.

Πριν από 40 μέρες, όταν αποπειράθηκε και πάλι η δημοτική Αρχή της Λαμίας να παραχωρήσει την αποκομιδή των απορριμμάτων σε ιδιώτη, βρέθηκε πάλι απέναντι στην ΠΟΕ ΟΤΑ, το Σωματείο των εργαζομένων στον δήμο, αλλά και τους απολυμένους συμβασιούχους.

  • Ο δήμος, μέσω της Οικονομικής Επιτροπής του, προχώρησε σε ανάθεση ύψους 370.000 ευρώ της αποκομιδής σε ιδιώτη, απόφαση που όμως ακυρώθηκε από τον ελεγκτή νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Στερεάς και Θεσσαλίας, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν νόμιμη.

Χθες το δημοτικό συμβούλιο κλήθηκε εκ νέου πάρει σχετικές αποφάσεις για ανάθεση της αποκομιδής, δεδομένης της αδυναμίας του δήμου να απομακρύνει τα σκουπίδια με ίδια μέσα.

Σημειώνεται ότι από το 2015 η δημοτική Αρχή της Λαμίας αποπειράθηκε ανεπιτυχώς αρκετές φορές να προχωρήσει σε ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτη.

Πηγή : lamiareport.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X