Ελλάδα

Δωρεά 13 εκ ευρώ του “Σταύρος Νιάρχος” για το έργο της Εθνικής Πινακοθήκης

Δωρεά 13 εκ ευρώ του “Σταύρος Νιάρχος” για το έργο της Εθνικής Πινακοθήκης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με δωρεά 13 εκατ. ευρώ από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ολοκληρώνεται η πλήρης ανακαίνιση της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου.

Για την ακρίβεια η δωρεά αφορά στην αποπεράτωση του κτιρίου Β . Το κτίριο αυτό θα ονομαστεί Πτέρυγα «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου και θα φιλοξενεί τις μόνιμες συλλογές ζωγραφικής της. Η επέκταση των εκθεσιακών χώρων της ΕΠΜΑΣ θα επιτρέψει την έκθεση 1000 και πλέον έργων από τους πλούσιους θησαυρούς των συλλογών του Μουσείου έναντι των 400 έργων που παρουσιάζονταν στο παλαιό κτίριο της ΕΠΜΑΣ. Το έργο προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του 2019.

Η νέα Εθνική Πινακοθήκη, με τη δωρεά ύψους 13 εκατ. ευρώ και την προσθήκη της Πτέρυγας «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», θα αναδειχθεί έτσι σε ένα σύγχρονο, λειτουργικό και ελκυστικό μουσείο, το οποίο θα μπορέσει να διαφυλάξει, να παρουσιάσει και να αναδείξει τους ανεκτίμητους θησαυρούς της νεότερης ελληνικής τέχνης που ανήκουν στις συλλογές της, ανταποκρινόμενη ουσιαστικότερα στον κοινωνικό και εκπαιδευτικό της ρόλο. Με τον εμπνευσμένο σχεδιασμό της θα αλλάξει όχι μόνο η λειτουργία αλλά και η όψη της, που θα προσαρμοστεί στη μουσειολογική και αισθητική αντίληψη του 21ου αιώνα. Έτσι, η νέα Εθνική Πινακοθήκη, με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, θα αποτελέσει ακόμη ένα σημαντικό πολιτιστικό και αρχιτεκτονικό τοπόσημο στο κέντρο της πρωτεύουσας.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X