Διεθνή

Ηλικιωμένοι Άραβες βιάζουν ανήλικα κορίτσια μέσω «λευκών γάμων» στην Ινδία (pics&vid)

Ηλικιωμένοι Άραβες βιάζουν ανήλικα κορίτσια μέσω «λευκών γάμων» στην Ινδία (pics&vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι αρχές στην Ινδία συνέλαβαν χθες οκτώ τουρίστες από το Ομάν και το Κατάρ, που κατηγορούνται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων κοριτσιών με την προκάλυψη λευκών γάμων.

Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν στη Χαϊντεραμπάντ της νότιας Ινδίας, πόλη όπου πηγαίνουν συχνά πλούσιοι τουρίστες οι οποίοι συνάπτουν «λευκούς γάμους» με ανήλικα κορίτσια, τις λεγόμενες «συζύγους του ενός μήνα».

Πρόκειται για ένα τεράστιο κύκλωμα που ελέγχουν συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος.

«Οι Άραβες πληρώνουν από 4.500 μέχρι 15.500 δολάρια σε ενδιάμεσους για να τους βρουν κορίτσια για εφήμερους γάμους. Τους βοηθούν ιερωμένοι που κάνουν τις τελετές», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας.

Η πορνεία είναι απαγορευμένη στο ισλάμ και έτσι οι πλούσιοι ηλικιωμένοι Άραβες συνάπτουν αυτού του είδους τους λευκούς γάμους προκειμένου να παρακάμψουν την απαγόρευση και… να τα έχουν καλά με τον Αλλάχ.

Ήδη από την αρχή της συναλλαγής είναι έτοιμα τα πιστοποιητικά γάμου και διαζυγίου τα οποία συνήθως υπογράφονται ταυτόχρονα.

Οι κατηγορούμενοι, όλοι τους άνω των 65 ετών, έκαναν θρησκευτικούς γάμους αυτού του είδους με ανήλικες Ινδές με την άφιξή τους στη χώρα τον περασμένο μήνα.

Οι έφοδοι της αστυνομίας επέτρεψαν να απελευθερωθούν οκτώ ανήλικες, μεταξύ 14 και 18 ετών, από πανσιόν, σε διάφορα σημεία στην πόλη. Πέντε ενδιάμεσοι, τρεις ιερωμένοι και τέσσερις ιδιοκτήτες πανσιόν συνελήφθησαν επίσης.

Σε βάρος των οκτώ τουριστών από το Ομάν και το Κατάρ, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απάτη, εξαναγκασμό σε δουλεία και βιασμό ανηλίκων.

  • Σύμφωνα με στοιχεία της UNICEF, στην Ινδία, το 47% των γυναικών μεταξύ 20-24 ετών, ανέφερε ότι παντρεύτηκε πριν από τη νόμιμη ηλικία των 18, ενώ το ποσοστό αυτό αγγίζει το 56% στις αγροτικές περιοχές. Η ίδια έκθεση έδειξε ότι το 40% των γάμων ανήλικων κοριτσιών παγκοσμίως, πραγματοποιούνται στην Ινδία. Παγκοσμίως, περίπου 39.000 ανήλικα κορίτσια γίνονται νύφες κάθε μέρα.

  • Ο γάμος ανήλικων κοριτσιών παρατηρείται στις αραβικές χώρες, όπου οι άντρες αγοράζουν τις νύφες από τις οικογένειές τους. Υπάρχουν νόμοι που επιτρέπουν γάμους, όπου η νύφη μπορεί να είναι μόλις 9 χρονών.
  • Κεντρικό στοιχείο του κινήματος της Υεμένης ενάντια στον αναγκαστικό γάμο και τον γάμο των παιδιών αποτελεί η Nujood Ali . Στην ηλικία των εννέα, η Nujood Ali παντρεύτηκε έναν άνδρα γύρω στα τριάντα. Ύστερα από μήνες ξυλοδαρμών και βιασμών, η δεύτερη γυναίκα του πατέρα της έδωσε κρυφά λεφτά για ταξί και οδηγίες για το Δικαστικό Μέγαρο. Η Ali μπήκε μέσα και δήλωσε ότι θέλει διαζύγιο. Μια γυναίκα δικηγόρος ανέλαβε την υπόθεσή της και στην ηλικία των δέκα ετών, η Αli κέρδισε. Το βιβλίο με τα απομνημονεύματά της, «Είμαι η Nujood, 10 ετών και Διαζευγμένη» κέρδισε διεθνή αναγνώριση.

http://https://www.youtube.com/watch?v=dhxeeFzRfq8

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X