Οικονομία

Στα μέσα του 2018 το Χρηματιστήριο Ενέργειας

Στα μέσα του 2018 το Χρηματιστήριο Ενέργειας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις νέες αγορές ηλεκτρισμού, την Προθεσμιακή, την Προημερήσια, την Ενδοημερήσια και την Αγορά Εξισορρόπησης, φέρνει το Χρηματιστήριο Ενέργειας.

Αναμένεται να λειτουργήσει στα μέσα της επόμενης χρονιάς, το 2018, σύμφωνα με τον Ανδρέα Δασκαλάκη, Διευθυντή Λειτουργίας Αγοράς και Εξυπηρέτησης Μελών του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Ο κ. Δασκαλάκης στη διάρκεια εκδήλωσης σημείωσε ότι η συναλλακτική του δραστηριότητα αναμένεται να είναι πολλαπλάσια από αυτή των άλλων Χρηματιστηρίων Ενέργειας που είναι σε λειτουργία στις γειτονικές Βαλκανικές χώρες. Το Χρηματιστήριο Ενέργειας θα λειτουργήσει και στην Ελλάδα  στο πλαίσιο της εναρμόνισης της Ελλάδας με τον ευρωπαϊκό στόχο (Target Montel) για τη διασύνδεση των δικτύων ηλεκτρισμού και τη μείωση του κόστους ενέργειας για τον καταναλωτή.

Εχει ήδη γίνει ανάθεση σε dιεθνή σύμβουλο, την KANTOR, η  εκπόνηση επιχειρησιακού σχεδίου αναφορικά με τη  δημιουργία από κοινού με το ΛΑΓΗΕ, νέας εταιρίας παροχής υποδομών και τεχνογνωσίας, για την διαχείριση και λειτουργία τωναγορών, τη δημιουργία πολυμετοχικής νέας εταιρίας για την ανάληψη της ευθύνης Εκκαθάρισης, Διαχείρισης Κινδύνου, ως Κεντρικός Αντισυμβαλλόμενος αλλά και την εξασφάλιση των προϋποθέσεων αποδοτικότητας, ανταγωνιστικότητας και βιωσιμότητας του όλου σχήματος.

Εντός του Ιουλίου αναμένεται να ολοκληρωθούν τα Business Plans και να τεθούν στις αρμόδιες αρχές προς έγκριση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X