Θέμα

Ανασχηματισμός: Τι ζητάει ο Σκουρλέτης για να… μετακομίσει στο ΣΥΡΙΖΑ

Ανασχηματισμός: Τι ζητάει ο Σκουρλέτης για να… μετακομίσει στο ΣΥΡΙΖΑ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πρόσωπο κλειδί στον επερχόμενο ανασχηματισμό αναδεικνύεται ο Πάνος Σκουρλέτης καθώς ο πρωθυπουργός του έχει προτείνει …ανεπίσημα εδώ και καιρό  να  “μετακομίσει” από το υπουργείο Εσωτερικών στην Κουμουνδούρου .

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι παρά το γεγονός ότι δεν έχει γίνει αναλυτική συζήτηση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα  και του υπουργού Εσωτερικών, ο Πάνος Σκουρλέτης εμφανίζεται να συζητάει αυτό το ενδεχόμενο  υπό προϋποθέσεις.

Στην πραγματικότητα το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει την  αναβάθμιση του ρόλου του κόμματος καθώς το επόμενο διάστημα το κόμμα  θα κληθεί να φέρει εις πέρας τρείς δύσκολες εκλογικές αναμετρήσεις.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού σημείωναν μάλιστα ότι ακριβώς γι αυτό το λόγο ο πρωθυπουργός αποφάσισε να προτείνει στον Πάνο Σκουρλέτη την μεταφορά του από την κυβέρνηση στο κόμμα.

Το γεγονός ότι ο υπουργός Εσωτερικών έχει ισχυρούς δεσμούς και την αποδοχή της κομματικής βάσης του κόμματος παίζουν καθοριστικό ρόλο την συγκεκριμένη στιγμή καθώς για να αντιστραφεί το κλίμα στην κοινωνία θα πρέπει όλος ο κομματικός μηχανισμός να ενεργοποιηθεί.

Ωστόσο μέχρι και αυτή την στιγμή όλα είναι ανοικτά “Τίποτα δεν έχει κλειδώσει”, τόνιζαν κυβερνητικές πηγές που υποστήριζαν πως ο υπουργός των Εσωτερικών θέλει όχι μόνο διαβεβαιώσεις για προφορικές διαβεβαιώσεις για την ενίσχυση του κόμματος αλλά και πρακτικές.

 Ερμηνεύοντας αυτή την κίνηση  κομματικά στελέχη  έλεγαν ότι στα θετικά θα μπορούσε να συμπεριληφθεί και το γεγονός πως η θέση του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος δίνει έναν σημαντικό ρόλο σε όποιο στέλεχος δεχθεί να τον υπηρετήσει ακόμα και αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρει να κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο ως επικρατέστερος για την αντικατάσταση του στο υπουργείο Εσωτερικών έχει προκριθεί ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος θα μετακομίσει από το υπουργείο Υποδομών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X