Πολιτική

Ελληνοτουρκικά: Η «αναδίπλωση» Ερντογάν με το Oruc Reis και η στάση της Αθήνας

Ελληνοτουρκικά: Η «αναδίπλωση» Ερντογάν με το Oruc Reis και η στάση της Αθήνας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραΐμ Καλίν δήλωσε πως η Τουρκία θα μπορούσε να διακόψει τις ερευνητικές επιχειρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο εν αναμονή συνομιλιών με την Ελλάδα, όπως μετέδωσε το ΑΜΠΕ.

Σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε από το CNN Turk, ο Ιμπραΐμ Καλίν δήλωσε ότι ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε την διακοπή των επιχειρήσεων «ως εποικοδομητική προσέγγιση των διαπραγματεύσεων».

Έτσι μπορεί να ερμηνευθεί και η οπισθοχώρηση του Oruc Reis στο λιμάνι της Αττάλειας το βράδυ της Δευτέρας. Το ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας Oruc Reis που έχει γίνει το μήλον της έριδος και το όχημα του Ερντογάν για τις προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ βρισκόταν στο αγκυροβόλιο της Αττάλειας, κινήθηκε προς τα πίσω, δηλαδή προς το λιμάνι.

Τόσο ο Στέλιος Πέτσας όσο και ο Νίκος Δένδιας έκαναν λόγο για μια «θετική εξέλιξη». «Έχουμε διαμηνύσει πως θέλουμε έμπρακτη αποκλιμάκωση από πλευράς Τουρκίας», σημείωσε ο Στέλιος Πέτσας, χαρακτηρίζοντας θετική ενέργεια τη δήλωση Καλίν. «Η ελληνική κυβέρνηση διαμηνύει πάντοτε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τον διάλογο είναι η έμπρακτη αποκλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας. Δεν μπορούμε να συζητάμε όταν μια πλευρά προβαίνει σε ενέργειες, που είναι αντίθετες με το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας», κατέστησε σαφές ο Νίκος Δένδιας.

Δείτε ακόμη:

Αφιερωμένο στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στο επιτελικό κράτος του Μαξίμου

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X