Χωρίς Κατηγορία

Φωτιά τώρα: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Ρόδο -Ολονύχτια μάχη – Εκκενώθηκαν χωριά

Φωτιά τώρα: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Ρόδο -Ολονύχτια μάχη – Εκκενώθηκαν χωριά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η πυρκαγιά στη Ρόδο μαίνεται ανεξέλεγκτη από το μεσημέρι της Κυριακής, έχοντας ήδη προκαλέσει τεράστια οικολογική καταστροφή από την εξαφάνιση μεγάλου μέρους της δασικής κάλυψης του νησιού.

Μεγάλο τμήμα του νησιού βρέθηκε χωρίς ρεύμα, ενώ εκκενώθηκε το στρατόπεδο Καλαμώνα και η Ψίνθος. Αργά το βράδυ της Κυριακής δόθηκε εντολή να βρίσκονται σε ετοιμότητα οι κάτοικοι σε Μαριτσά και Καλυθιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν τρία πύρηνα μέτωπα, ενώ όπως ανακοινώθηκε από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, ήδη έχει ξεκινήσει από τον Πειραιά πλοίο με ενισχύσεις της πυροσβεστικής, και από την Κρήτη με τεχνικούς.

Αυτή τη στιγμή το πύρινο μέτωπο βρίσκεται προς την πλευρά των Μαριτσών, σύμφωνα με το Mega.

Σύμφωνα με την τοπική Ροδιακή, οι αρχές έχουν εφαρμόσει σχέδιο εκκένωσης των σπιτιών και των επιχειρήσεων που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή, ενώ από το πρωί της Δευτέρας επαναλαμβάνουν ρίψεις τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Υπάρχουν τρία πύρινα μέτωπα. Όπως ανακοινώθηκε από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, ήδη έχουν ξεκινήσει από τον Πειραιά πλοίο με ενισχύσεις της πυροσβεστικής και από την Κρήτη με τεχνικούς.

«Ζητάμε από τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες», αναφέρουν σε ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα η Περιφέρεια και ο δήμος Ρόδου.

Ανακοίνωση ΔΕΔΔΗΕ για τις διακοπές ρεύματος

Με ανακοίνωση του, ο ΔΕΔΔΗΕ έκανε γνωστό πως ξεκίνησε η σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην πόλη της Ρόδου. Το τεχνικό προσωπικό, σε συνεργασία με τη ΔΕΗ και σε συντονισμό με την Πολιτική Προστασία, καταβάλλει εντατικές προσπάθειες για την όσο το δυνατόν συντομότερη επανένταξη όλων των μονάδων.

«Συνεχίζονται πυρετωδώς οι προσπάθειες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στα νησιά της Ρόδου και της Χάλκης», διαβεβαίωσε ο ΔΕΔΔΗΕ σε δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες το βράδυ.

Εξαιτίας της πυρκαγιάς και των ρίψεων νερού από αέρος για την κατάσβεση της, δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα στο Δίκτυο Υψηλής Τάσης και τέθηκαν εκτός λειτουργίας αρχικά ο ΘΗΣ Ν. Ρόδου και στη συνέχεια και ο ΑΗΣ Σορωνής, με συνέπεια τη γενική διακοπή ηλεκτροδότησης του συμπλέγματος Ρόδου-Χάλκης, εξηγεί.

«Ξεκίνησε η σταδιακή επανηλεκτροδότηση των καταναλωτών στην πόλη της Ρόδου και όλο το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ σε στενή συνεργασία με τη ΔΕΗ και σε συντονισμό με την Πολιτική Προστασία, καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για την όσο το δυνατόν συντομότερη επανένταξη όλων των μονάδων», προστίθεται.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X