Fragilemag

Η βαθιά τέχνη του Τομ Γουέιτς

Η βαθιά τέχνη του Τομ Γουέιτς
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Τομ Γουέιτς γεννήθηκε στις  7 Δεκέμβρη του 1949. Ένας χαρισματικός καλλιτέχνης με δικό του δρόμο έκφρασης. Οι ιστορίες που αφηγείται μέσω της μουσικής τού χάρισαν θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Με την μπλουζ και τη folk μουσική ως επιρροές, θεωρείται ένας από τους κορυφαίους τραγουδοποιούς όλων των εποχών. Αλλά και ως ηθοποιός  αυτός ο φαινομενικά μοναχικός τύπος έχει εμφανιστεί σε αμέτρητες παραγωγές.

10. Υπήρξε πυροσβέστης
Πριν αναγνωριστεί ως μουσικός, ο Γουέιτς πέρασε έναν χρόνο δουλεύοντας για την πυροσβεστική υπηρεσία στα σύνορα μεταξύ Καλιφόρνιας και Μεξικού. Η αμοιβή δεν ήταν μεγάλη και συχνά δήλωνε απογοητευμένος από περιορισμούς στα σύνορα που τους εμπόδισαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Μιλώντας στο περιοδικό Interview το 2017, ο Γουέιτς είπε: «Δεν ήταν καλό για τα νεύρα μου, αυτό το είδος εργασίας. Έχω υψηλή αρτηριακή πίεση. Αναστατώνομαι εύκολα. Δεν νομίζω ότι ήταν η κατάλληλη σταδιοδρομία για μένα.»

9. Εφηύρε ένα μουσικό όργανο που ονομάζεται «Dumpstalele»
Παίρνοντας έναν μεταλλικό κάδο απορριμμάτων και προσαρμόζοντας χορδές πιάνου πάνω του, ο Waits δημιούργησε κάποτε ένα νέο όργανο που ονόμασε Strata Dumpster, ή Dumpstalele.

8. Στον πρώτο του κινηματογραφικό ρόλο υποδύθηκε έναν μεθυσμένο πιανίστα
Χάρη στη μακροχρόνια φιλία του με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Σιλβέστερ Σταλόνε, ο Γουέιτς σημείωσε τον πρώτο του κινηματογραφικό ρόλο στην ταινία Paradise Alley του 1978. Σε αυτό το αθλητικό δράμα, εμφανίζεται για λίγο ως μεθυσμένος πιανίστας με το όνομα Mumbles. Συνεργάζεται με πολλούς επαγγελματίες παλαιστές σε αυτήν την ταινία, συμπεριλαμβανομένων των Terry Funk, Don Kernodle και Uliuli Fifita.

7. Έπαιξε σε πολλές ταινίες του Φράνσις Φορντ Κόπολα
Μετά την παραγωγή του σάουντρακ για την ταινία του Κόπολα a «One from the Heart» το 1981, ο Γουέτις εμφανίστηκε σε πολλές από τις ταινίες του σκηνοθέτη – συμπεριλαμβανομένων των Rumble Fish, Dracula, The Outsiders και The Cotton Club.

Ήταν επίσης η φωνή του Captain Hook στο Shrek 2, ο μηχανικός στην ταινία The Book of Eli και ένας ερημίτης στην ταινία του 2019 The Dead Don’t Die…

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X