Ελλάδα

Εισαγγελέας: Νέο «όχι» στην αίτηση αναστολής για Ηριάννα και Περικλή

Εισαγγελέας: Νέο «όχι» στην αίτηση αναστολής για Ηριάννα και Περικλή
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Η υπέρτατη ή ανεπανόρθωτη βλάβη δεν απεδείχθη» τόνισε ο εισαγγελέας της έδρας Γιώργος Γεράκης και ζήτησε την απόρριψη της δεύτερης αίτησης αναστολής εκτέλεσης της ποινής της 29χρονης Ηριάννας.

«Από την αποδεικτική διαδικασία δεν προέκυψαν νεότερα γεγονότα» επισήμανε ο εισαγγελέας. Και επισήμανε: «Το τεκμήριο αθωότητας, κάμπτεται όταν έχει εκδοθεί πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση».

Ο κ. Γεράκης τόνισε επίσης πως: «Το ζητημα της ανεπανόρθωτης βλαβης δεν απεδείχθη.  Η δυνατότητα παράτασης της διδακτορικής διατριβής είναι υπέρβαση δυσχέρειας αλλά όχι υπέρμετρη ή ανεπανόρθωτη βλαβη, εφόσον μπορεί να αντιμετωπιστεί με μία παραταση στο μέλλον».

Πρόσθεσε πως η νεα αίτηση έπρεπε να στηρίζεται επί νεων γεγονότων: «Είναι προϋποθεση αυτό αλλιώς δεν καθίσταται αναγκαία να επιζητηθεί η παραδοχή μιας αλλης αιτήσεως».

 Η πρόταση για τον 33χρονο Περικλή

«Δεν διαφοροποιείται η κρίση με την οποία απορρίφθηκε η προηγούμενη αίτηση του κατηγορουμένου. Δεν απεδείχθη καμία επιδείνωση της υγείας του», επισήμανε ο εισαγγέλεας της έδρας.

Επιπλέον ο κ. Γεράκης τόνισε πως : «Υπάρχει το γενικότερο αίσθημα της θλίψεως για νέους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν το φάσμα του νόμου αίφνης μετά της εκδόσεως της πρωτόδικης απόφασης».

Και πρόσθεσε: «Πρόκειται για μία εμπλοκή τους η οποία εμφανίζει έντονη αντικοινωνικότητα. Το γεγονός αυτό, δεν μπορεί να παραλειφθεί. Να απορριφθεί ως αβάσιμη στην ουσία η αίτηση».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X