Χωρίς Κατηγορία

Ισχυρός σεισμός βόρεια της Σάμου -Αισθητός και στην Αττική -Τεράστιες ζημιές στη Σμύρνη 

Ισχυρός σεισμός βόρεια της Σάμου -Αισθητός και στην Αττική -Τεράστιες ζημιές στη Σμύρνη 
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρός σεισμός 6,7  Ρίχτερ με επίκεντρο την Σάμο σημειώθηκε στις 13:51 το μεσημέρι της Παρασκευής. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα, ενώ το ακριβές σημείο που χτύπησε ο Εγκέλαδος εντοπίζεται στα 19 χιλιόμετρα βόρεια βορειοδυτικά της Σάμου. Είχε ένταση 6,7 ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Ειδικότερα σύμφωνα με την ανάλυση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτο ο σεισμός διήρκησε 15 δευτερόλεπτα και έγινε αισθητός από την Κρήτη μέχρι και την Αθήνα και από τα νησιά του Αιγαίου μέχρι τη Θεσσαλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχουν υπάρχει ακόμη κάποια αναφορά στο νησί της Σάμου για ζημιές ή καταρρεύσεις σπιτιών με τυχόν εγκλωβισμένους.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, η δόνηση είχε μέγεθος 6,9 Ρίχτερ και επίκεντρο 13 χλμ βόρεια-βορειοανατολικά του Καρλοβάσου.

untitled.png

Σάμος: Ζημιές σε εκκλησία

Σημαντικές ζημιές έχουν καταγραφεί στο νησί της Σάμου μετά τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι στον θαλάσσιο χώρο βορειοδυτικά του νησιού.

Σύμφωνα με το samos24.gr έχει καταρρεύσει τμήμα της Παναγίας Θεοτόκου στο Καρλόβασι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμιο Λέκκα ο σεισμός ήταν επιφανειακός και έγινε αισθητός σε όλη την Ελλάδα. Το επίκεντρό του σεισμού σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα ήταν στην οριογραμμή μεταξύ Σάμου και Τουρκίας εξηγώντας ότι πρόκειται για ένα υποθαλάσσιο ρήγμα στον πυθμένα.

https://twitter.com/NikopoulosBabis/status/1322148460540403713

 

Τεράστιες ζημιές στη Σμύρνη 

Τεράστιες ζημιές έχουν προκληθεί στη Σμύρνη από τον σεισμό που σημειώθηκε στη Σάμο, των  6,7 Ρίχτερ, με κτίρια να έχουν κατεδαφιστεί, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν και πόσοι άνθρωποι αγνοούνται.

 

https://twitter.com/Marka149133376/status/1322153876213112833

Αναβάλλεται το διάγγελμα Μητσοτάκη 

Λόγω του σεισμού στη Σάμο, το μήνυμα του πρωθυπουργού δεν θα μεταδοθεί στις 15.00.

«Χτυπά» ευθέως Μητσοτάκη ο Τσίπρας για την έξαρση του κορονοϊού!

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X