Πολιτική

Κυνική ομολογία Χατζηδάκη: Ο ΦΠΑ δεν μειώνεται στα βασικά είδη διατροφής γιατί «Oι φρεγάτες και τα αεροπλάνα στοιχίζουν»

Κυνική ομολογία Χατζηδάκη: Ο ΦΠΑ δεν μειώνεται στα βασικά είδη διατροφής γιατί «Oι φρεγάτες και τα αεροπλάνα στοιχίζουν»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μία κυνική ομολογία του Κωστή Χατζηδάκη αποκαλύπτει και τις επιλογές, καθώς και τις προτεραιότητες της κυβέρνησης. Αποκαλύπτει επίσης ποιοι χρηματοδοτούν τα εξοπλιστικά προγράμματα. Είναι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που δοκιμάζονται από την ακρίβεια και όχι εκείνοι που βγάζουν υπερκέρδη.

Τόσους μήνες η κυβέρνηση απαντά πως η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής θα είναι ένα μέτρο αναποτελεσματικό, παρά τις εισηγήσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Επιμελητηρίων και Φορέων και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν τέθηκε ποτέ, επισήμως, στο τραπέζι.

 

Ο Κωστής Χατζηδάκης πρόταξε σήμερα, μεταξύ άλλων, τις αμυντικές δαπάνες, τονίζοντας πως «οι φρεγάτες και τα αεροπλάνα στοιχίζουν, από κάπου πρέπει να βρεθούν», επιβεβαιώνοντας όλους εκείνους που φώναζαν ότι οι belharra και τα F35 θα πνίξουν τα χαμηλά και μεσαία νοικοκυριά.

Θα είναι το ψυγείο άδειο, αλλά ο Έλληνας θα μπορεί να αισθάνεται υπερήφανος για τις φρεγάτες και τα αεροπλάνα των Ένοπλων Δυνάμεων.

 

Βέβαια, ο υπουργός δείχνει απόλυτη κατανόηση για τη ληστεία που διαπράττεται μέσω της έμμεσης φορολογίας: «όλα αυτά τα καταλαβαίνω, αλλά κάθε Έλληνας υπουργός Οικονομικών ξεκινά με μερικά γκολ από τα αποδυτήρια».

Αυτά λοιπόν είναι: «η εξυπηρέτηση του χρέους», είναι «οι αμυντικές δαπάνες, δηλαδή φρεγάτες, αεροπλάνα, στοιχίζουν, από κάπου πρέπει να βρεθούν» και επίσης είπε ότι «το τρίτο είναι οι συντάξεις» αποφεύγοντας, φυσικά, στο δημοσιογραφικό σχόλιο ότι οι εισφορές των ασφαλισμένων χάθηκαν.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο 16:54” του βίντεο:



Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X