Χωρίς Κατηγορία

Λίβανος: Εντοπίστηκαν ίχνη ζωής, ένα μήνα μετά τη φονική έκρηξη – Διασώστες σκάβουν με γυμνά χέρια

Λίβανος: Εντοπίστηκαν ίχνη ζωής, ένα μήνα μετά τη φονική έκρηξη – Διασώστες σκάβουν με γυμνά χέρια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ομάδα εργατών απομάκρυναν τεράστιους όγκους τσιμέντου στο σημείο εκείνο ώστε να διευκολυνθεί η έρευνα, όπως δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters. Το κτίριο, όπου διενεργούνται οι έρευνες, στέγαζε ένα μπαρ στο ισόγειό του. Στην σωστική ομάδα μετέχουν εθελοντές από την Χιλή και τον Λίβανο αλλά και μέλη της υπηρεσίας πολιτικής άμυνας της χώρας.

Χθες μια διασωστική ομάδα με έναν σκύλο αναζήτησης και διάσωσης εντόπισε κίνηση κάτω από το κτίριο αυτό στην περιοχή Γκεμαγίζε της Βηρυτού, μια από τις συνοικίες της λιβανέζικης πρωτεύουσας που δέχθηκε ένα από τα σφοδρότερα χτυπήματα από την έκρηξη.

Ειδικότερα, μια διασωστική ομάδα με έναν σκύλο αναζήτησης και διάσωσης εντόπισε κίνηση κάτω από ένα κατεστραμμένο κτίριο στην περιοχή Γκεμαγίζε της Βηρυτού, μια από τις συνοικίες της λιβανέζικης πρωτεύουσας που δέχθηκε ένα από τα σφοδρότερα χτυπήματα από την έκρηξη.

«Αυτά (σ.σ τα σημάδια αναπνοής και σφυγμού) μαζί με τον αισθητήρα θερμοκρασίας σημαίνει ότι υπάρχει πιθανότητα ζωής», δήλωσε ο διασώστης Έντι Μπιτάρ σε δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο σημείο.

Διασώστες ανέβηκαν πάνω στο σωρό χαλασμάτων του γκρεμισμένο κτιρίου και έριξαν προβολείς στο σημείο καθώς ο ήλιος έδυε. Ένας εργαζόμενος των υπηρεσιών διάσωσης μαζί με έναν σκύλο διάσωσης σκαρφάλωσαν στο ύψωμα του όγκου της θρυμματισμένης τοιχοποιίας.

Η καταστροφική έκρηξη της 4ης Αυγούστου που ρήμαξε την πόλη, σκότωσε περίπου 190 ανθρώπους. Οι αρχές δήλωσαν ότι προκλήθηκε από περίπου 2.750 τόνους νιτρικής αμμωνίας που στοιβάζονταν επί χρόνια σε επισφαλείς συνθήκες σε μια αποθήκη του λιμανιού. Η έκρηξη γκρέμισε ολόκληρες γειτονιές, κατέστρεψε κτίρια και τραυμάτισε 6.000 ανθρώπους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X