Χωρίς Κατηγορία

Μαγευτικές εικόνες από τη Λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου

Μαγευτικές εικόνες από τη Λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, ένα πανέμορφο τοπίο, είναι το μεγαλύτερο λιμνοθαλάσσιο σύστημα της Ελλάδας, με έκταση περίπου 22.000 στρέμματα. “Κυνία Λίμνη” την ονομάζει ο αρχαίος Έλληνας γεωγράφος Στράβων, ενώ στον Όμηρο απαντάται ως “Περικαλλέα Λίμνη”.

Δημιουργήθηκε κυρίως από τη δράση του Εύηνου και του Αχελώου. Τα φερτά υλικά των ποταμών σιγά σιγά μετέτρεψαν την κλειστή λεκάνη σε μια ρηχή λιμνοθάλασσα.

Τα ζεστά νερά της προσφέρουν άφθονη τροφή στα ψάρια και είναι ένα τέλειο μέρος για αναπαραγωγή. Επίσης, στην περιοχή καταγράφονται περισσότερα από 280 είδη πουλιών, δηλαδή περίπου το 75% του συνολικού αριθμού των ειδών της Ελλάδας. Ο οικότοπος αυτός προστατεύεται από τη συνθήκη Ramsar και είναι ενταγμένος στο δίκτυο Natura 2000.

Σε αυτό το ιδιαίτερο τοπίο θα δει κανείς τις “πελάδες”, τα ξύλινα σπίτια που είναι χτισμένα στο νερό, και τις “γαΐτες”, έναν τοπικό τύπο βάρκας, κατάλληλης για ρηχά νερά.

Τέλος, η πλούσια σε ιχνοστοιχεία και μέταλλα λάσπη φημίζεται για τις ιαματικές της ιδιότητες, ενώ εδώ υπάρχουν οι μεγαλύτερες αλυκές της χώρας.

Δείτε μαγευτικές εικόνες από drone:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Δέκα όμορφα στιγμιότυπα από το θεσσαλικό κάμπο

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X