Διεθνή

Ματέο Ρέντσι: Ο πολιτικός που οι Ιταλοί λατρεύουν να μισούν

Ματέο Ρέντσι: Ο πολιτικός που οι Ιταλοί λατρεύουν να μισούν
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Ματέο Ρέντσι, ο πρώην πρωθυπουργός με το εκρηκτικό ταμπεραμέντο, κατάφερε να στρέψει σχεδόν τους πάντες εναντίον του, αφού προηγουμένως υπήρξε το χαϊδεμένο παιδί της ιταλικής πολιτικής εδώ και μόλις λίγα χρόνια.
«Ο Ματέο έγινε μέσα σε λίγους μήνες ο λιγότερο αγαπητός ηγέτης της Ιταλίας», έγραφε στο τέλος του Ιανουαρίου το περιοδικό L’ Espresso, ωστόσο φιλικό προς το Δημοκρατικό Κόμμα, του οποίου ο 43χρονος παραμένει γενικός γραμματέας.
Το κόμμα του δεν έχει σταματήσει να υποχωρεί στις δημοσκοπήσεις. Οι τελευταίες εκτιμήσεις της προεκλογικής περιόδου που δημοσιεύτηκαν την περασμένη εβδομάδα του δίνουν 22%-23% της πρόθεσης ψήφου και η τάση είναι πτωτική. Εάν το εκλογικό σκορ πέσει κάτω από το όριο αυτό, θα πρόκειται για πανωλεθρία για εκείνον που έκανε την ευρωπαϊκή αριστερά να ονειρεύεται με το 40% των ψήφων στις ευρωεκλογές του 2014.
«Δεν μπορώ να εξηγήσω πραγματικά το μίσος αυτό προς τον Ματέο Ρέντσι», έλεγε στο AFP ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Luiss της Ρώμης Τζιοβάνι Ορσίνα.
Ομως υπάρχει αυτός ο αλαζονικός και εγωκεντρικός αέρας και μία ιδέα αυταρχισμού σε αυτό το παιδί της Τοσκάνης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X