Ελλάδα

Ο τέως υπουργός Διαματάρης εξηγεί με πικρία γιατί παραιτήθηκε

Ο τέως υπουργός Διαματάρης εξηγεί με πικρία γιατί παραιτήθηκε
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο τέως υπουργός επανήλθε σήμερα στην επικαιρότητα την στιγμή που η κυβέρνηση θεωρούσε το θέμα του λήξαν μετά την απομάκρυνση και εξέφρασε την πικρία του για την αντιμετώπιση που του επιφύλαξε ο Τύπος και η αντιπολίτευση στο θέμα των αναληθών στοιχείων του βιογραφικού του.

Αντώνης Διαματάρης:

«Δεν αισθάνομαι καθόλου αδικημένος. Είμαι πικραμένος και θυμωμένος γιατί ήρθα στην πατρίδα μετά από μια μακρά προσφορά στην ομογένεια της Αμερικής. Δεν είμαι ανεπάγγελτος»  δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Ελληνοαμερικανός εκδότης, πολιτικός και τέως υφυπουργός Εξωτερικών.

«Λυπάμαι που ο τέως Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στηρίχθηκε σε κάποιον Λυκομήτρο που στην Αμερική δεν έχει καμία υπόληψη κι έχει βεβαρυμένο ποινικό μητρώο. Αυτός έβγαλε το χαρτί. Κι αυτός ήταν στη φυλακή για μήνες».

Και συνέχισε αιτιολογώντας την απόφασή του να παραιτηθεί:

Υπήρξαν 4 κατηγορίες εναντίον μου:

Η μία ήταν για το πτυχίο, που στο βιογραφικό έγραψα σπούδασα – στο Columbia University-, και στην πραγματικότητα αυτό έκανα, απλά δεν πήρα πτυχίο και ήταν τιμή μου που βρισκόμουν εκεί.

Η δεύτερη, ότι μπήκα στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης και άλλαξα το βιογραφικό μου στην οποία δεν είχα πρόσβαση και μάλιστα καλώ τον εισαγγελέα να το εξετάσει γιατί δεν ήταν αλήθεια.

Κάποιος μπήκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης και άλλαξε και την ημερομηνία γεννήσεως μου από 1950 σε 1959 και τέλος για κατηγορίες εις βάρος συνεργάτη μου που είχε 6 δίκες και είναι αθώος σε όλα».

Μετά από 24 ώρες ταξίδι για Αυστραλία ανοίγω το τηλέφωνό μου και βλέπω ότι γίνεται πόλεμος στα ΜΜΕ και βλέπω μεταξύ των άλλων ότι υπήρχε ασυμβίβαστο επιχειρηματία και υφυπουργού. Ισχύει ότι είχα μείνει μέτοχος σε εταιρείες. Στις ΗΠΑ είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα.

Ήταν θέμα αφέλειας και απροσεξίας και αναλαμβάνω πλήρη την ευθύνη.

Είμαι φίλος αγαπητός με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Θεώρησα ότι ο φίλος του Πρωθυπουργού έπρεπε να κρατήσει τον πήχη λίγο πιο ψηλά από τους υπόλοιπους. Να μην απολογείται για μένα. Δεν ήρθα για να κάνω καριέρα. Είπα μέχρι εδώ, δεν θέλω να δημιουργήσω προβλήματα στον φίλο μου, την ώρα που είχαμε ξεκινήσει μια άνοιξη στις σχέσεις ομογένειας Ελλάδας κι είχαμε πετύχει πολλά» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Διαματάρης.

Δείτε ακόμη:

Χαμός: Παπαδάκης σε Ραγκούση- «Αφεντικό εγώ είμαι εδώ» (vid)

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X