Fragilemag

Ο Ζαν Πολ Μπελμοντό επιστρέφει στο Ertflix

Ο Ζαν Πολ Μπελμοντό επιστρέφει στο Ertflix
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Ζαν Πολ Μπελμοντό είχε λάβει μέρος σε 80 ταινίες υποδυόμενος αξέχαστους ρόλους: εκείνον του ζεν πρεμιέ στο “Με κομμένη την ανάσα” ή ακόμη εκείνου που κρεμόταν από ένα ελικόπτερο πάνω από τη Βενετία στον “‘Τυχοδιώκτη του Ρίο”. Στην πλατφόρμα της ΕΡΤ Ertflix προβάλλονται τρεις ταινίες από τρεις διαφορετικές περιόδους της καριέρας του ηθοποιού.

Η καριέρα του Γάλλου ηθοποιού  εκτινάχθηκε ερμηνεύοντας  τον ρόλο του Μισέλ Πουακάρ στην ταινία του 1960 “Με Κομμένη την Ανάσα” του Ζαν-Λυκ Γκοντάρ. Δεν ήταν η πρώτη του ταινία. Ήταν εκείνη που το κοινό τον ανακάλυψε. Σε ηλικία 26 ετών, ο Ζαν Πολ Μπελμοντό ενσάρκωσε τον ελεύθερο Γάλλο επαναστάτη που δεν ακολουθεί κανόνες πέρα από τους δικούς του. Με τον ρόλο του αυτό, έγινε μια από τις κεντρικές προσωπικότητες του γαλλικού Νέου Κύματος στον κινηματογράφο στα τέλη της δεκαετίας του 1950 και του 1960. Ήταν ο κινηματογράφος του αντισυμβατικού, του ανεξάρτητου και του απρόβλεπτου. Οι σκηνοθέτες τόλμησαν να καινοτομήσουν και να δημιουργήσουν νέα αισθητική.

Εργασιομανής, χαμαιλέοντας και πρότυπο αρσενικού

Κοιτάζοντας την καριέρα του Μπελμοντό δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι ο ηθοποιός δεν απολάμβανε τη δουλειά του. Από τις 80 ταινίες στη φιλμογραφία του, οι μισές γυρίστηκαν στη δεκαετία του 1960.

•Ο Μπελμοντό δεν χρειαζόταν κασκαντέρ. Δεν χρειάστηκε κάποιον να τον αντικαταστήσει στις επικίνδυνες σκηνές. Τις έκανε ο ίδιος.

Τη δεκαετία του 1980, έκανε λιγότερες ταινίες και επέστρεψε στις θεατρικές του ρίζες ερμηνεύοντας ρόλους σε κλασικές θεατρικές παραγωγές.

Οι ταινίες που προβάλλει το Ertflix..

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X