Το blog του Θανάση Λυρτσογιάννη

Οι αβελτηρίες των αρίστων-Ο Γ. Γεραπετρίτης ξαναχτυπά

Οι αβελτηρίες των αρίστων-Ο Γ. Γεραπετρίτης ξαναχτυπά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Υποτίθεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάζεψε γύρω του ένα επιτελείο αρίστων για να κυβερνήσει τη χώρα με άριστο τρόπο. Ομως, οι άριστοι αποδείχτηκαν κενοί περιεχομένου και ουσίας και η άριστη διακυβέρνηση εφιάλτης για τους πολίτες. Οχι, όμως, για όλους και όχι για τα συστήματα συμφερόντων. Αποδείχτηκε και αποδεικνύεται καθημερινά εφιάλτης για τους πλέον αδύναμους πολίτες.

Δεν χρειάζεται να μακρηγορούμε ως προς την ποιότητα των αρίστων συνεργατών. Ας δούμε μερικές παρεμβάσεις από τους πιο στενούς, τον Γιώργο Γεραπετρίτη και τον Ακη Σκέρτσο.

Ο πρώτος καθηγητής πανεπιστημίου, δικηγόρος κύρους και θεωρητικός του επιτελικού κράτους μας εξέπληξε όταν είπε το αμίμητο (για να μην πω βλακώδες) πως θα είχαμε περισσότερους νεκρούς από τον κορονοϊό αν είχαμε 5.000 νεκρούς. Δυστυχώς δεν ήταν μία ατυχής δήλωση. Ακολούθησαν κι΄ άλλες με αποκορύφωμα τη σημερινή αβελτηρία ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν «και για υγειονομικούς λόγους, διότι κατά την άποψή μας τα παιδιά είναι περισσότερο προστατευμένα σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον όπως το σχολείο, παρά σε ένα περιβάλλον στο οποίο θα συναναστρέφονται με φίλους τους». Και φυσικά άλλη μία φορά μας άφησε με το στόμα ανοιχτά με την ποιότητα του επιχειρήματος. Κι΄ εμένα προσωπικά μου έφερε στο νου τη ρήση του Μπίζμαρκ «δύο τρεις καθηγητές και η χώρα καταστράφηκε».

Ο έτερος άριστος δεξί χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη Ακης Σκέρτσος είπε με στόμφο ότι δεν έχουμε ανάγκη ένα πολυτελές ΕΣΥ. Και το είπε την ώρα που καταρρέει το ΕΣΥ και όταν λίγες μέρες αργότερα ο προϊστάμενός του, κατά κόσμον Κυριάκος Μητσοτάκης, πήγε στη Σωτηρία και μιλώντας στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό τόνισε ότι δεν θα τον εμποδίσει το πολιτικό κόστος να προχωρήσει στη βελτίωση του ΕΣΥ (λες και δύο χρόνια τώρα τον εμπόδιζε το πολιτικό κόστος). Αριστη δήλωση, μόνο που δεν γίνεται πιστευτός και στα αυτιά όσων τον άκουσαν μπήκαν ψύλλοι για υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα και επίσπευση των εκλογών.

Οταν οι…άριστοι είναι τέτοιας ποιότητας δεν προκαλεί καμία κατάπληξη η πλήρης αποτυχία που γίνεται φανερή στα μάτια όλων μετά την περίοδο του μέλιτος. Και τα φαινόμενα ανικανότητας θα πληθαίνουν, ενώ παράλληλα θα ξεκαθαρίζει  στο μυαλό των πολιτών η αντιλαϊκή πολιτική που πηγάζει από το νεοφιλελεύθερο δογματισμό, παρά τις προσπάθειες των πετσοταϊσμένων ΜΜΕ και των δημοσκόπων…

Σημαντικό! Αν θέλετε να ενημερώνεστε πολύ γρήγορα για τα άρθρα του Θανάση Λυρτσογιάννη και να μπαίνετε στον eretikos.gr με ένα απλό κλικ κάντε…κλικ εδώ και κατεβάστε την κατάλληλη εφαρμογή

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X