Αθλητισμός

Παγκόσμιο ρεκόρ και δύο χρυσά ο Δρυμωνάκος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Παγκόσμιο ρεκόρ και δύο χρυσά ο Δρυμωνάκος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης Masters που διεξάγεται στο Gwangju στην Νότια Κορέα, ο Γιάννης Δρυμωνάκος κατέκτησε δύο χρυσά κι ένα ασημένιο μετάλλιο πετυχαίνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Ειδικότερα, στα 400 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 4:36.66, που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ. Ενώ στα 200 με 2:09.85, χρόνος που αποτελεί ρεκόρ αγώνων κατέκτησε το δεύτερο χρυσό μετάλλιο.

Τέλος το τρίτο μετάλλιο που είναι ασημένιο το πήρε στα 100 μ. πεταλούδα με 57.81 και το χρυσό να κατακτά ο Ρώσος Σκβορτσόβ.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των Masters ολοκληρώνεται στις 18 Αυγούστου.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι για να γιορτάσει την έναρξη του FINA World Masters Championships η Νότια Κορέα, πραγματοποίησε μεγάλη συναυλία το βράδυ της 5ης Αυγούστου, στο κεντρικό αγωνιστικό χώρο, το Πανεπιστήμιο Nambu.

Πάνω από 10.000 άτομα παρακολούθησαν την εκδήλωση για να γιορτάσουν τη φιλία και το πάθος τους για τα θαλάσσια σπορ – συμπεριλαμβανομένων των εθνικών ομάδων, των αξιωματούχων της χώρας και των πολιτών του Gwangju.

Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ εορταστική και μια μεγάλη ευκαιρία για τους αθλητές από όλο τον κόσμο να έχουν μια πρώτη πινελιά της κορεατικής κουλτούρας.

Από το 2015, το FINA World Masters Championships διεξάγεται από κοινού με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FINA, προκειμένου να εξασφαλιστεί ακόμη μεγαλύτερη έκθεση και πρόσθετες οικονομικές ευκαιρίες για την πόλη υποδοχής.

Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Σε αγρόκτημα κοντά στη Μόσχα προσγειώθηκε αεροσκάφος με 233 επιβαίνοντες – 74 τραυματίες (vid)

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X