Επιλογές

Πέθανε ο εκδότης της ιστορικής εφημερίδας «Πελοπόννησος»

Πέθανε ο εκδότης της ιστορικής εφημερίδας «Πελοπόννησος»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Θλίψη στην Πάτρα έχει σκορπίσει η είδηση του θανάτου του Σπύρου Δούκα, του πρώην εκδότη της μακροβιότερης εφημερίδας της Ελλάδας, της εφημερίδας «Πελοπόννησος».

Σύμφωνα με το pelop.gr, ο άρχοντας της Πάτρας, ο Πατρινός με την πανελλήνια αναγνώριση, απεβίωσε στις 8.40 χθες βράδυ στο σπίτι του στην περιοχή της μαρίνας. Αισθάνθηκε αδιαθεσία, όπως ανέφερε σ’ ένα από τα πιο αγαπημένα του πρόσωπα, την κ. Μαρία, και κατέρρευσε.

Είχε καιρό το τελευταίο διάστημα να περάσει το κατώφλι του αγαπημένου του γραφείου. Σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαμε μαζί του, μας ανέφερε ότι αντιμετώπιζε δυσκολίες, αλλά πάντα μας έλεγε «έχει ο Θεός».

Η είδηση της απώλειάς του σκίασε το κτίριο της οδού Μαιζώνος.

Η καρδιά του σταμάτησε να χτυπά, ολοκληρώνοντας την πορεία στη ζωή μιας σημαντικής μορφής του σύγχρονου ελληνικού Τύπου και ενός ανθρώπου που κέρδιζε το σεβασμό και την αγάπη όσοι των γνώριζαν. Πολυβραβευμένος και πολυτιμημένος με τις πιο σημαντικές διακρίσεις.

Ο Σπύρος Δούκας γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1928.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος αξιωματικός και για τις υπηρεσίες του στην πατρίδα παρασημοφορήθηκε.

Συνέδεσε τα πρώτα βήματα της επαγγελματικής σταδιοδρομίας του με τη ΔΕΗ, στην οποία υπήρξε διευθυντικό στέλεχος.

Μετά τον γάμο του με τη Νανά, μπήκε στην οικογένεια της εφημερίδας «Πελοπόννησος», αναλαμβάνοντας αρχικά την ευθύνη των οικονομικών υποθέσεων του εκδοτικού οργανισμού. Εργάστηκε δίπλα στον Κωνσταντίνο Παπαγγελούτσο και εξελίχθηκε σε γενικό διευθυντή της «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ».

Το 1987 ανέλαβε τα ηνία της εφημερίδας και ταυτόχρονα την βαριά ευθύνη να την καθοδηγήσει στο μέλλον. Επί των ημερών του, έμεινε στις επάλξεις μέχρι και το 2011, η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» γνώρισε μεγάλη επιτυχία, αναδεικνύοντας την ηγετική φυσιογνωμία του εκδότη, ο οποίος ξεχώρισε για τις αρετές και τις ικανότητές του στον περιφερειακό και εθνικό Τύπο.

Ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων. Διατέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας. Με έντονες κοινωνικές ευαισθησίες αγωνιούσε για το μέλλον του τόπου και αναλάμβανε πρωτοβουλίες για να τον πάει ένα βήμα μπροστά.

Με τη σύζυγο Νανά απέκτησαν μία κόρη, τη Λήδα, η οποία μετά από σοβαρή και πολυετή ασθένεια κατέληξε σε ηλικία 35 ετών.

Στη μνήμη της, μάλιστα, ο Σπύρος και η Νανά Δούκα ίδρυσαν το 2000, το Ιδρυμα «Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα», με σκοπό τη χορηγία έργων ευποιίας και την προσφορά παντός είδους κοινωφελών υπηρεσιών προς την πατραϊκή κοινωνία.

Από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, το Ιδρυμα «Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα» στήριξε δεκάδες φορείς και ανθρώπους χωρίς ποτέ να γίνει ευρέως γνωστό. Ήταν στο πλευρό των ανθρώπων της εφημερίδας μέχρι και το τέλος της ζωής του, δίνοντας πάντα φιλικές και πολύτιμες συμβουλές από την πολυετή εμπειρία του στον Τύπο.

Πηγή: pelop.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X