Κοινωνία

Ποιες ώρες θα κόβεται το ρεύμα το χειμώνα

Ποιες ώρες θα κόβεται το ρεύμα το χειμώνα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι υπουργοί Ενέργειας μπορεί να απέτυχαν στο πλαφόν για το φυσικό αέριο καθότι Γερμανοί, Ολλανδοί και Δανοί στύλωσαν τα πόδια. Ομως, μάθαμε κάτι που μας ενδιαφέρει πάρα πολύ, ιδίως κατά τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες. Μάθαμε πότε θα κόβεται το ρεύμα.

Αυτό προκύπτει από τη συμφωνία που επιτεύχθηκε για τον υποχρεωτικό στόχο μείωσης της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 5%. Συμφωνήθηκε ότι τα κράτη μέλη θα προσδιορίσουν τις ώρες αιχμής που θα πρέπει να μειωθεί η κατανάλωση από 1η Δεκεμβρίου 2022 μέχρι τις 31 Μαρτίου 2023. Τα κράτη μέλη θα είναι ελεύθερα να επιλέξουν τα κατάλληλα μέτρα με τα οποία θα επιτευχθούν οι δύο στόχοι κατά την περίοδο αυτή.

Προηγουμένως σε κυβερνητική σύσκεψη για τα εθνικά μέτρα εξοικονόμησης που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα με τη συμμετοχή του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της ΡΑΕ, του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ, συζήτηθηκαν -εκτός από τα σενάρια περί διακοπών ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις- και οι ώρες αιχμής κατά τις οποίες η Ελλάδα πρέπει να εστιάσει για τη μείωση της κατανάλωσης. κατά 5%.  Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταλήξει στις εξής:

  • 09:00-10:00
  • 18:00-22:00

Συνολικά, δηλαδή, η χώρα μας θα πρέπει να αναζητήσει τρόπους μείωσης κατά 5% αυτές τις πέντε ώρες. Που σημαίνει ότι αν δεν υπάρχει η δυνατότητα μείωσης της κατανάλωσης θα κόβεται το ρεύμα από 9 ως 10 το πρωί και από 6 ως 10 το απόγευμα. Δεν θα κόβεται όλες τις προαναφερόμενες ώρες, αλλά σε αυτά τα χρονικά διαστήματα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X