Πολιτική

Συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την επίσκεψη Μητσοτάκη

Συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την επίσκεψη Μητσοτάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δυναμικές κινητοποιήσεις προγραμματίζονται για το Σάββατο (12/09), στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην πόλη.  Συγκεκριμένα, η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 18:00, στο Άγαλμα του Βενιζέλου, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα πανδημίας για τον κορονοϊό.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Γιάννης Πάιδας, δήλωσε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη (10/09):

«Αποφασίσαμε να δώσουμε και φέτος αγωνιστικό “παρών”, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, παρά τις ιδιαιτερότητες των συνθηκών, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, για να ενημερώσουμε τον κόσμο και να κάνουμε γνωστές τις διεκδικήσεις των δημοσίων υπαλλήλων».

Οι δημόσιοι υπάλληλοι ζητούν στήριξη της Δημόσιας Υγείας και του ΕΣΥ, να μην πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι και λένε «όχι» στις αντιλαϊκές πολιτικές.

Ακόμα, η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση, στις 18:00, στο Άγαλμα του Βενιζέλου και, μάλιστα, θα υπάρξει συνάντηση με τα πρωτοβάθμια σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους που θα πορευτούν ως εκεί από τις κατά τόπους προσυγκεντρώσεις, «για ενωτική και ανεξάρτητη από την κυβερνητική και εργοδοτική συνδικαλιστική γραφειοκρατία πορεία ως τη ΧΑΝΘ».

Μεταξύ άλλων, οι νοσοκομειακοί γιατροί διεκδικούν άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών, άμεση στελέχωση των νέων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και δημιουργία νέων, επαρκών για την αντιμετώπιση τόσο των κρουσμάτων της νόσου COVID-19 όσο και των ασθενών που χρειάζονται περίθαλψη για άλλη πάθηση.

Επίσης, το ΠΑ.ΜΕ. θα πραγματοποιήσει, στις 10:30, εκδήλωση κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού, στο Πάρκο ΧΑΝΘ (πίσω από το άγαλμα του Ανδρόνικου) και, στις 18:30, προγραμματίζεται συγκέντρωση στην πλατεία ΧΑΝΘ και πορεία διαμαρτυρίας.

Συν τοις άλλοις, η προσυγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας θα γίνει στις 17:30 στη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας με Εγνατία και, εν συνεχεία, θα πραγματοποιηθεί πορεία με τα συνδικάτα από το Άγαλμα Βενιζέλου προς το Βελλίδειο.

Τέλος, η εξωκοινοβουλευτική Αριστεράσυλλογικότητες και μέλη του αντεξουσιαστικού χώρου θα συγκεντρωθούν, στην Καμάρα, το απόγευμα του Σαββάτου (12/09).

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X