Fragilemag

Θεατρικές Πρεμιέρες της Εβδομάδας 22-28 Νοεμβρίου: της Δευτέρας και της Τρίτης…

Θεατρικές Πρεμιέρες της Εβδομάδας 22-28 Νοεμβρίου: της Δευτέρας και της Τρίτης…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κώστας Β. Ζήσης

Στις είκοσι τέσσερις νέες παραστάσεις την τιμητική τους έχουν τα Δευτερότριτα μιας και δεκα από αυτές σηκώνουν αυλαία για να «γεμίσουν» την κάποτε παραδοσιακή θεατρική αργία.

Το θεατρικό γεγονός της εβδομάδας αναμφισβήτητα είναι η παράσταση στο Εμπορικόν όπου ο Γιάννης Στάνκογλου σκηνοθετεί (για πρώτη φορά) και πρωταγωνιστεί στο «Killer Joe». Θα ξεχωρίσουμε επίσης την παράσταση στο Σταθμός «Όπως πάει το ποτάμι» όπου θα δούμε τον Περικλή Μουστάκη και τον Μάνο Καρατζογιάννη σε δύο ρόλους-πρόκληση.

Θα χαθούμε στην νουάρ ατμόσφαιρα που υπόσχεται η Ανδρονίκη Αβδελιώτη στο «Άγνωστοι στο τρένο» στο Αγγέλων Βήμα, θα αποκαλύψουμε τα μυστικά της παρέας της «Επικίνδυνης στροφής» από τον Μανώλη Κλωνάρη στο ίδιο θέατρο και θα ταξιδέψουμε στην «Λάθος Χώρα» του πολλά υποσχόμενου Παντελή Φλατσούση στο Θέατρο Πόρτα. Να σημειώσουμε τον «Μανδραγόρα» του Μακιαβέλι από την Ρέϊνα Εσκενάζυ στην Αθηναΐδα και την παράσταση του Πέτρου Νάκου «Κρόνος και Δίας,: μονομαχία χωρίς τέλος» στο Altera Pars.

Ο Αντώνης Γαλέος δίνει και πάλι έμφαση στην διαφορετικότητα με το «Homos, στην Ελλάδα όλοι» στο Από Μηχανής, η Μάγδα Κόρπη σκηνοθετεί στο Κυκλάδων το «Φυλαχτό» με την πάντα εξαιρετική Αγγελική Παπαθεμελή, ενώ ο Ευθύμης Μπαλαγιάννης θα «δημιουργήσει» στο Αργώ το «Μαύρο κουτί». Στο ίδιο θέατρο, ένα από τα σημαντικότερα έργα του Μάμετ, η «Ολεάννα», θα παρουσιαστεί με την επιμέλεια και την ερμηνεία του Φίλιππου Σοφιανού.

Δύο παραστάσεις ξεκινάν στο BIOS, «Το κήτος»από τον Θανάση Ακοκκαλίδη και το «Mojo Risin’» από τον Δημήτρη Τσιάμη, ενω «Γυναικείες ιστορίες» θα ακούσουμε στο Vault από τον Δημήτρη Καρατζιά.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X