Χωρίς Κατηγορία

Υπουργείο Υγείας: Έκαψαν τα πτυχία τους οι νοσηλευτές – Σε 24ωρη απεργία

Υπουργείο Υγείας: Έκαψαν τα πτυχία τους οι νοσηλευτές – Σε 24ωρη απεργία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Έξω από το υπουργείο Υγείας οι νοσηλευτές, πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας αντιδρώντας στην υποβάθμιση, όπως υποστηρίζουν, των πτυχίων τους.

Οι συγκεντρωμένοι, προχωρώντας νωρίτερα σε μια συμβολική κίνηση, άναψαν φωτιά στο πεζοδρόμιο και έκαψαν τα πτυχία τους. Κλειστή είναι αυτή την ώρα (12:45) η οδός Αριστοτέλους.

Στους δρόμους κατέβηκαν σήμερα οι νοσηλευτές όλης της χώρας, προκειμένου να υποστηρίξουν τις θέσεις τους, αναφορικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, που βρίσκεται σε διαβούλευση και το οποίο χαρακτηρίζουν βαθύτατα διχαστικό και διασπαστικό.
Την ίδια ώρα, για το νομοσχέδιο θέση έχουν πάρει όλα σχεδόν τα πολιτικά κόμματα, τα οποία στηρίζουν αναφανδόν το νοσηλευτικό κλάδο.
Την σημερινή 24ωρη απεργία, έχει κηρύξει η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του ΕΣΥ, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου με τίτλο «Ρυθμίσεις για την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας και τον Νοσηλευτικό Κλάδο», με το οποίο όπως αναφέρει, «εξισώνουν επαγγελματίες Πανεπιστημιακής και Ανώτερης εκπαίδευσης με βοηθούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και “μπερδεύουν” τους νοσηλευτές με τις μαίες… ».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X