Κοινωνία

Σεισμός: Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι από τη δόνηση στη Ναύπακτο

Σεισμός: Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι από τη δόνηση στη Ναύπακτο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δυνατός σεισμός σημειώθηκε στις 21:02 του Σαββάτου (29/04) στην περιοχή Μαραθιά Ναυπακτίας. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός ήταν έντασης 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ο σεισμός έγινε σε εστιακό βάθος 13,2 χιλιομέτρων και το επίκεντρο εντοπίζεται 7 χιλιόμετρα ανατολικά του Μαραθιά Ναυπακτίας.

Στον σεισμό των 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στον Κορινθιακό αναφέρθηκε, το Σάββατο (29/04) ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον καθηγητή Σεισμολογίας, η δόνηση έγινε στο δυτικό τμήμα του Κορινθιακού. Ο ίδιος, μάλισρα, έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook: «Σεισμός μεγέθους 4,3 στην περιοχή Μαραθιάς του δυτικού Κορινθιακού κόλπου στις 21:03. Προς το παρόν, μένουμε σε αυτά. Ο Κορινθιακός μας… καλοσωρίζει για την αυριανή εκδήλωση που διοργανώνουν τοπικοί φορείς στο Βράχατι Κορινθίας! Η Εκστρατεία Αντισεισμικής Ενημέρωσης συνεχίζεται!».

Τσελέντης: «Δεν βλέπω κανέναν λόγο ανησυχίας»

Ο Άκης Τσελέντης «δεν βλέπει κανέναν λόγο ανησυχίας» από την εν λόγω σεισμική δόνηση όπως υποστήριξε το βράδυ του Σαββάτου (29/04).

Μάλιστα, ο ίδιος έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook: «Εκεί που καθόμουν στη βεράντα μου, κοιτώντας απέναντι τα φώτα της Ναυπάκτου, ο Εγκέλαδος ξανά δεν με άφησε σε ησυχία με τα 4,2 R που έκανε σε 5 χιλιόμετρα βάθος, ταρακουνώντας την ευρύτερη περιοχή. Λόγω μικρού εστιακού βάθους, τη νύχτα θα καταλάβουμε αρκετούς μικρούς μετασεισμούς. Δεν βλέπω κανέναν λόγο ανησυχίας. Ίσως μας ταρακούνησε λίγο τα μυαλά για την 21η του Μάη».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X