PET

Ο ελληνικός ιχνηλάτης κατάγεται απο την αρχαία Ελλάδα

Ο ελληνικός ιχνηλάτης κατάγεται απο την αρχαία Ελλάδα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο ελληνικός ιχνηλάτης είναι γέννημα αυτού του τόπου κομμάτι της ελληνικής ιστορίας και του λαού του.

Ο Εθνικός μας κυνηγός. Αρχέγονος σκύλος που με τα δυνατά κυνηγετικά χαρακτηριστικά του και με τον ισχυρό χαρακτήρα του, έφτασε στις μέρες μας από τους προγόνους μας. Όπως μας εξιστορεί ο Ξενοφώντας στο έργο του «Κυνηγετικός», ο Ελληνικός Ιχνηλάτης κατάγεται από τους καταδιωκτικούς σκύλους της Αρχαίας Ελλάδας, όπως αναπαρίσταται σε τοιχογραφίες των Ανακτόρων της Τίρυνθας, που έγιναν πριν από 3.500 χρόνια.

Ένα πραγματικά όμορφο σκυλί με τα μακριά του αυτιά και το μαύρο στη ράχη του, με τα έξυπνα μάτια του που “αλωνίζουν” το μέρος της θήρας του και την ουρά του που δεν σταματάει λεπτό να κουνιέται. Εξαιρετικά αφοσιωμένος, ο Ελληνικός Ιχνηλάτης, έχει ιδιαίτερα προσόντα, είναι πολύ ευγενικός στους τρόπους του, φιλικός και στοργικός. Είναι πολύ γρήγορος στο τρέξιμο του και πολύ αποδοτικός στην κυνηγετική συνήθως εργασία του.

Έχει έμφυτο και πολύ ανεπτυγμένο το πάθος για το κυνήγι το οποίο εκδηλώνει πολύ νωρίς. Έχει φοβερή ανθεκτικότητα και αντοχή και σπανίως επισκέπτεται τον κτηνίατρο με προβλήματα υγείας. Αφοσιωμένος φίλος, ακούραστος εργάτης, αεικίνητος, βρίσκεται διαρκώς σε αναζήτηση και μπορεί να κυνηγά όλη μέρα με μικρή ποσότητα τροφής, χωρίς να επηρεάζεται η απόδοσή του.

Δυστυχώς ο γνήσιος ελληνικός ιχνηλάτης έχει υποστεί πολλές επιμειξίες με όλων των ειδών τα σκυλιά καθαρόαιμα και μη. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πολλά καθαρόαιμα στις μέρες μας. Η εξέλιξη αυτή  έχει επιπτώσεις στη καθαρή διατήρηση της ράτσας.

Χαρακτηριστικά

Έχει μέγεθος μεσαίο. Πολύ ενεργητικό. Παιχνιδιάρικο και τρυφερό. Δεν είναι επιθετικό με άλλα σκυλιά ή ζώα ακόμα και με ξένους. Δυνατός. Έξυπνος. Ζωηρός. Πιστός.

Ο ελληνικός ποιμενικός έρχεται από την αρχαιότητα

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X