PET

Πως να προστατέψετε τα σκυλιά σας από το χιόνι

Πως να προστατέψετε τα σκυλιά σας από το χιόνι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Όλοι τρέξαμε να παίξουμε με το χιόνι αφού ήρθε στην πόρτα μας…παιδιά, μωρά, μεγάλοι νιώσαμε την ανάγκη να πατήσουμε στο χιόνι και να βγάλουμε βίντεο και φωτογραφίες. Τα πιο όμορφα όμως βίντεο είναι αυτά με τα σκυλιά να παίζουν με το χιόνι.

Πόσο καλό όμως είναι για τα σκυλιά το χιόνι και πόση ώρα πρέπει να τα αφήνουμε έξω, η απάντηση είναι όχι πάνω από μισή ώρα.

Αν το σκυλί είναι χάσκι, ποιμενικός, λυκόσκυλο ή Αγίου Βερνάρδου, δεν χρειάζεται φυσικά να ανησυχούμε μήπως κρυώνει, καθώς αυτές οι ράτσες είναι φτιαγμένες, για να αντέχουν στο κρύο χάρη στα στρώματα λίπους και τριχώματος που διαθέτουν. Αν, όμως, το σκυλί είναι μικρόσωμο ή έχει κοντή τρίχα, θα πρέπει να προσέξουμε μήπως πάθει υποθερμία μένοντας πολύ ώρα στο χιόνι.

Τι πρέπει να κάνουμε

Τα ρούχα για σκύλους, τα μπουφάν τα πουλόβερ και τα αδιάβροχα, είναι η καλύτερη λύση σε αυτή την περίπτωση. Θα τα κρατήσουν ζεστά, ώστε να μπορούν να παίξουν ανενόχλητα.

Ο πάγος είναι ο χειρότερος εχθρός για τα πατουσάκια των σκύλων. Είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα, ενώ είναι υπεύθυνα και για τη θερμική ισορροπία των ζώων. Συνεπώς, πρέπει να αποφεύγουμε να πατήσει ο σκύλος απευθείας πάνω στον πάγο για πολύ ώρα, καθώς μπορεί εύκολα να πάθει υποθερμία αλλά και εγκαύματα στις πατούσες του. Η καλύτερη λύση είναι τα καλτσάκια ή τα ειδικά παπουτσάκια για σκύλους.

Το πιο βασικό είναι μόλις γυρίσουμε σπίτι να τα σκουπίσουμε με μια πετσέτα πολύ καλά να μην μείνει υγρασία πάνω τους.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X