Διεθνή

Πέθανε ο πρώτος άνδρας στον κόσμο που εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού

Πέθανε ο πρώτος άνδρας στον κόσμο που εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο περήφανος συνταξιούχος από το Κόβεντρι κατέληξε την περασμένη Πέμπτη (20/05) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης όπου νοσηλευόταν, μετά μακροχρόνια «μάχη» με άγνωστη ασθένεια.

Στο ίδιο νοσοκομείο, είχε σηκώσει μανίκι στις 8 Δεκεμβρίου, προκειμένου να εμβολιαστεί κατά της COVID-19, με αποτέλεσμα να γίνει πρώτη είδηση σε όλα τα διεθνή Μέσα, απολαμβάνοντας έκτοτε τη δημοσιότητα που κέρδισε.

Σε αυτό βέβαια έπαιξε μεγάλο ρόλο και το όνομά του, καθώς ήταν συνονόματος του σπουδαίου Βρετανού ποιητή και θεατρικού συγγραφέα, αν και ο ίδιος ήταν γνωστός ως Μπιλ.

Η εικόνα του μάλιστα φορώντας γιορτινές παντόφλες κάτω από τη ρόμπα του νοσοκομείου έγινε «σύμβολο» εν μέσω των «μαύρων» ημερών του lockdown στη χώρα, η οποία δοκιμάστηκε από την πανδημία του κορονοϊού.

Αν και η 90χρονη Μάργκαρετ Κίναν, του έκλεψε τα πρωτεία ως ο πρώτος άνθρωπος που εμβολιάστηκε, εκτός κλινικών δοκιμών, κατά της COVID-19 με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ ήταν αυτός που, λόγω ονόματος, έκλεψε τις εντυπώσεις.

«Πρέπει να πω ότι το προσωπικό του νοσοκομείου είναι υπέροχο», είχε δηλώσει μετά τον εμβολιασμό του.

Ο θάνατός του σκόρπισε τη θλίψη όχι μόνο στην οικογένειά του, αλλά και σε πολλά άτομα που τον γνώρισαν.

Παράλληλα, ήταν μια «πολύ αγαπητή φιγούρα» στο Εργατικό Κόμμα του Κόβεντρι, σύμφωνα με τον Τζέιν Ίνινς, σύμβουλο του Whoberley.

Ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ, κάτοικος του Allesley υπήρξε ενοριακός σύμβουλος για 30 χρόνια, εκ των οποίων τα 20 ήταν πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου, ενώ όλοι οι συντοπίτες του είχαν έναν καλό λόγο να πουν γι΄ αυτόν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X