Επιλογές

Αιδώς πολιτικοί: Σταματήστε τις αθλιότητες

Αιδώς πολιτικοί: Σταματήστε τις αθλιότητες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κύριοι πολιτικοί σταματήστε τις απειλές, τις αθλιότητες, τα συνθήματα που πληγώνουν και διχάζουν, τις δηλητηριώδεις λέξεις και τις πράξεις, τις φασιστικές πρακτικές που σπάζουν το κέλυφος για να βγει το αυγό του φιδιού.

Οι άφρονες και οι φανατικοί όλων των κομμάτων καταστρέφουν ότι επετεύχθη στη μεταπολίτευση. Τορπιλίζουν το ήπιο κλίμα, τις καλές σχέσεις πολιτών ανεξαρτήτως ιδεολογιών και πολιτικών θέσεων και επιλογών, διχάζουν το λαό.

Ευτυχώς οι πολιτικοί αυτοί και τα μέλη των κομμάτων δεν είναι η πλειοψηφία. Είναι μία θλιβερή μεν, επικίνδυνη δε μειοψηφία, την οποία οφείλουν να απομονώσουν, ακόμα και να αποβάλουν από τις τάξεις τους. Δεν έχουν θέση σε δημοκρατικά κόμματα συμπεριφορές, όπως αυτή του Θεόδωρου Γιάνναρου, που απειλεί ανοιχτά δημοσιογράφο.

Και μου κάνει εντύπωση πως στη Νέα Δημοκρατία δεν αντιλαμβάνονται ότι τέτοιες άναρθρες, απειλητικές και εν τέλει ανόητες κραυγές, κάνουν κακό στο κόμμα τους, πως εμποδίζουν το άνοιγμα προς το κέντρο το οποίο διακήρυξε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Προσωπικά δεν γνωρίζω ούτε το Θ. Γιάνναρο, ούτε τον Στ. Νικητόπουλο.Αλλά και να τους γνώριζα τίποτα δεν θα άλλαζε.  Εμείς οι δημοσιογράφοι έχουμε ένα καθήκον. Να ενημερώνουμε έντιμα και νηφάλια τους πολίτες, να κρίνουμε, ενίοτε να κατακρίνουμε, να κριτικάρουμε, αλλά να μην συνδαυλίζουμε πάθη. Οπως επανειλημμένα έχω πει η είδηση είναι ιερή, αλλά το σχόλιο ελεύθερο. Ομως, δυστυχώς διαπιστώνω ότι ακόμα και δημοσιογράφοι ρίχνουν δηλητήριο με τα fake news, τα κατευθυνόμενα, υβριστικά, απειλητικά και ενίοτε χυδαία σχόλια. Ομως, ευτυχώς είναι λίγοι.Δυστυχώς, όμως, αυτοί προβάλλονται από τα ΜΜΕ και λόγος τους είναι καλοδεχούμενος. Ο νοών νοείτω για ποιο λόγο.

Το κακό είναι πως η ΕΣΗΕΑ παραμένει απαθής θεατής, ενώ θα έπρεπε να καυτηριάζει φαινόμενα που προσβάλλουν, θίγουν και πλήττουν την αξιοπιστία των δημοσιογράφων. Ιδίως όταν τους απειλούν να τους στήσουν στα 11 βήματα.

Και να ξέρετε αγαπητοί συνάδελφοι αν δεν σταματήσουν φαινόμενα, όπως αυτό του Θ. Γιάνναρου (δεν είναι δημοσιογράφος, αλλά αρθρογραφεί τακτικά) πολύ σύντομα θα πληρώσουμε τα επίχειρα. Και το χειρότερο είναι πως θα τρωθεί πλήρως η αξιοπιστία μας. Οτι χειρότερο και επικίνδυνο για μία δημοκρατική πολιτεία.

Θανάσης Λυρτσογιάννης

Πολάκης και Αδωνις στη χώρα της «φαιδράς πορτοκαλέας»

Δείτε την αφορμή για το σχόλιο 

Απειλές για τη δουλειά του αλλά και «εκτέλεση στα 11 βήματα .. από την ιστορία» κάνει λόγο σε ανάρτησή του στο Twitter το στέλεχος του Τομέα Υγείας της ΝΔ εναντίον του δημοσιογράφου Στέλιου Νικητόπουλου.

Ο Στέλιος Νικητόπουλος σε ανάρτησή του στο Twitter παραθέτει την ανάρτηση του κ. Θόδωρου Γιάνναρου, που έχει διατελέσει Διοικητής του Νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ, και αρθρογραφεί στο Capital.gr

O κ. Γιάνναρος αναφερόμενος στον Νικητόπουλο γράφει: Σε λίγο θα ψάχνεις για δουλειά κάπου ψηλά στις Άνδεις που θα κρύβεσαι, παρέα με πράσινες μαϊμούδες…Get Ready…Προς πληροφόρησή σου πάντως… τους προδότες τύπου Μαδούρο και τους ντόπιους ή “αλλοδαπούς” φίλους του, η ιστορία τους στήνει στα 11 βήματα και πατάει τη σκανδάλη.

Διαβάστε και την ανάρτηση του κυρίου Νικητόπουλου:

Ο Θεόδωρος Γιάνναρος, μέλος του τομέα Υγείας της ΝΔ, πρώην διοικητής του νοσοκομείου “Ελπίς” και αρθρογράφος του http://Capital.gr με απειλεί ανοιχτά και δημόσια στο twitter.

Stelios nikitopoulos@stenikito
Ο Θεόδωρος Γιάνναρος, μέλος του τομέα Υγείας της ΝΔ, πρώην διοικητής του νοσοκομείου “Ελπίς” και αρθρογράφος του http://Capital.gr  με απειλεί ανοιχτά και δημόσια στο twitter.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X