Θέμα

Αλέξης Τσίπρας: «Βόμβα» για συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΜέΡΑ 25 και ΚΚΕ! video

Αλέξης Τσίπρας: «Βόμβα» για συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΜέΡΑ 25 και ΚΚΕ! video
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Υπό αυτό το πλαίσιο έγινε η σημερινή συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στον ΣΚΑΪ (σ.σ. δείτε εδώ όλα όσα είπε) σε έναν τηλεοπτικό σταθμό που είχε να εμφανιστεί 2,5 χρόνια. Ο Α.Τσίπρας, την ώρα που «δίνουν και παίρνουν» τα σενάρια για μια κυβέρνηση τεχνοκρατών στην Ελλάδα έδωσε… τη δική του λύση, τη δημιουργία μιας «αριστερής συγκυβέρνησης».

«Αντίπαλός μας είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν θεωρούμε κανέναν άλλο αντίπαλό μας» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Για εμάς το μέτωπό μας είναι ο κ. Μητσοτάκης και η πολιτική του. Εμείς δεν έχουμε άλλο αντίπαλο. Έχουμε διαφορές σημαντικές με όλα τα κόμματα και της αριστεράς και της κεντροαριστεράς, αλλά δεν τους θεωρούμε αντιπάλους μας. Αντίπαλός μας είναι ο κ. Μητσοτάκης. Ούτε τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας θεωρούμε ως αντιπάλους μας» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτηριστικά, κάνοντας επί της ουσίας άνοιγμα στο ΚΙΝΑΛ, το ΜέΡΑ 25, αλλά και το ΚΚΕ.

Ερωτηθείς για την απλή αναλογική ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες κυβερνώνται με συστήματα απλής αναλογικής και κυβερνήσεις συνεργασίας. Στο πλαίσιο αυτό μπορεί να γίνει και στην Ελλάδα αυτό ιδίως στις ημέρες μας όπου η βασική διαχωριστική γραμμή είναι σε μια πολιτική που προτάσσει τις αγορές και μια πολιτική που προτάσσει το κοινωνικό κράτος. Αυτή η διαχωριστική γραμμή εκφράζεται ανάμεσα στης δεξιά και τις δυνάμεις τις προοδευτικές. Όσοι αποκαλούνται στην ευρύτερη γραμμή στήριξης του κοινωνικού κράτους μπορούμε να βρούμε ένα μίνιμουμ πλαίσιο συνεργασίας».

Εκτός τόπου και χρόνου ο Άδωνις! «Μίζεροι οι πολίτες που διαμαρτύρονται για την ακρίβεια»! video

Σημείωσε, δε, με νόημα ότι «εκ των πραγμάτων η κάθε ηγεσία των κομμάτων θα πρέπει να απαντήσει στο πώς θα κυβερνηθεί η χώρα αύριο. Η πολιτική ίσων αποστάσεων έχει μια χάρη όταν είμαστε μακριά από τις εκλογές». Εξήγησε, δε, ότι «η κυβέρνηση προσπαθεί με πίεση προς το ΚΙΝΑΛ να το εξαναγκάσει να κινηθεί κατά της αντιπολίτευσης».

Ξεκαθάρισε, ακόμα, ότι «καθόλου» δεν τον ανησυχεί η άνοδος του ΚΙΝΑΛ στις δημοσκοπήσεις.

Δείτε όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X