Πολιτική

Αλλη μία γερμανική αθλιότητα: Αμφισβητούμενες οι θαλάσσιες περιοχές του Καστελόριζου

Αλλη μία γερμανική αθλιότητα: Αμφισβητούμενες οι θαλάσσιες περιοχές του Καστελόριζου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αλλη μία γερμανική αθλιότητα σε βάρος της Ελλάδας. Την έκανε ο υπουργός Εξωτερικών Μάικο Χάας ο οποίος δήλωσε ότι “το Oruc Reis βρίσκεται στις αμφιλεγόμενες θαλάσσιες περιοχές του Καστελόριζου”!

Δηλαδή ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών αγνόησε παντελώς το διεθνές δίκαιο και υιοθέτησε τις τουρκικές θέσεις.

Οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών έγιναν λίγη ώρα πριν φθάσει στην Αθήνα όπου θα συναντήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Η συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό ξεκίνησε στις 19.00 στο Μέγαρο Μαξίμου με αποκλειστικό θέμα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ανατολική Μεσόγειο και τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σε δηλώσεις του έπειτα από τις συνομιλίες, που είχε στη Λευκωσία με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη, ο Χάικο Μάας ανέφερε πως οι διαπραγματεύσεις μπορούν να διεξαχθούν με επιτυχία μόνο σε ένα εποικοδομητικό περιβάλλον, υπογραμμίζοντας πως η τουρκική πλευρά «πρέπει επιτέλους να συμβάλει σε αυτό». Παράλληλα, χαιρέτισε την κατ’ αρχήν, όπως είπε, προθυμία της κυπριακής Κυβέρνησης για συνέχιση των προσπαθειών διεξαγωγής διαλόγου.

Ο Χάικο Μάας τόνισε πως η Γερμανία και η ΕΕ στέκονται αλληλέγγυες στο πλευρό της Κύπρου και της Ελλάδας. Πρόσθεσε πως «η Γερμανία συνεχίζει να είναι πρόθυμη να στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις κάθε προσπάθεια αναζήτησης λύσεων και κυρίως στο πλαίσιο της Προεδρίας της ΕΕ, που έχουμε αναλάβει αυτό το εξάμηνο».

Μόνο που δεν πείθει από τη στιγμή που παίρνει φιλοτουρκικές θέσεις και η χώρα τους προστατεύει τον Ερντογάν και την Τουρκία αντιδρώντας στην επιβολή κυρώσεων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X