Πολιτική

Αναταράξεις και αλλαγές στη δεξιά πολυκατοικία

Αναταράξεις και αλλαγές στη δεξιά πολυκατοικία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η δεξία πολυκατοικία βρίσκεται σε κατάσταση βρασμού. Οι διεργασίες, οι ζυμώσεις στο παρασκήνιο και οι αναταράξεις στο προσκήνιο είναι πολύ έντονες και συνθέτουν το ντεκόρ της «δεξιάς πολυκατοικίας».  Η Νέα Δημοκρατία παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις κινήσεις των κομματικών σχηματισμών εκ δεξιών της, με στόχο να προφυλάξει τα «νώτα» της ενόψει των επικείμενων εκλογών.

Τα τελευταία 24ωρα  το Μαξίμου βλέπει την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, που ως τώρα αποτελούσε την κύρια εστία κινδύνου και διαρροής ψήφων προς τα δεξιά, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα,, να κλονίζεται συθέμελα. Ο Κυριάκος Βελόπουλος κατηγόρησε ευθέως τη Νέα Δημοκρατία ότι έστησε επιχείρηση αποστασίας τριών βουλευτών του, προκειμένου να αποδυναμώσει αισθητά την Ελληνική Λύση. Οι Μυλωνάκης και Αλεξοπούλου αποχώρησαν από το κόμμα, διαμαρτυρόμενοι για τη στοχοποίηση και την αλλαγή εκλογικής περιφέρειας που αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας και οι πρώτες βαθιές ρωγμές στην Ελληνική Λύση έκαναν την εμφάνισή τους.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, προερχόμενος και αναδεικνυόμενος πολιτικά από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό του Γιώργου Καρατζαφέρη, έχει γνώση και εμπειρία σχετικά με την αποδόμηση ενός μικρού κομματικού σχηματισμού προς… χάριν ενός κραταιού, όπως η Νέα Δημοκρατία. Τα πρωτοκλασάτα στελέχη του τότε ΛΑ.ΟΣ, Γεωργιάδης, Βορίδης και Πλεύρης αποχώρησαν και εντάχθηκαν στη Νέα Δημοκρατία, με τον Καρατζαφέρη να αφήνει αιχμές για τις μεθοδεύσεις και τις υπόγειες διαδρομές που ακολούθησε το κόμμα εξουσίας. Βεβαίως και ο ίδιος ο Κυριάκος Βελόπουλος αποχώρησε το 2012 από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, με προορισμό τη Νέα Δημοκρατία, με την οποία όμως δεν κατήλθε τελικώς σε εκλογές.

Για την Ελληνική Λύση, οι σοβαροί τριγμοί που προκάλεσε η επιχείρηση αποστασίας-όπως την αποκάλεσε ο πρόεδρός της- είναι ένα σοβαρό τεστ αντοχής και ανθεκτικότητας. Παράλληλα προκαλεί οριστική ρήξη, κόβει κάθε γέφυρα μετεκλογικής συνεννόησης ανάμεσα σε Εληηνική Λύση και Νέα Δημοκρατία.

Αμφότερες, πάντως, και δη η Νέα Δημοκρατία που διαδραματίζει τον  ρόλο του διαχειριστή της δεξιάς πολυκατοικίας, βλέπουν να επιχειρούνται νέες πολιτικές συνθέσεις και συμμαχίες, με σημείο αναφοράς το κόμμα Κασιδιάρη. Οπως φαίνεται από τις διεργασίες που συντελούνται, το ΕΑΝ με επικεφαλής τον Αναστάσιο Κανελλόπουλο ενδεχομένως να είναι ο δεύτερος μεγάλος πόλος της δεξιάς πολυκατοικίας, που θα αφαιρέσει σημαντικό ποσοστό από τη Νέα Δημοκρατία.  Μάλιστα η συνεργασία με την “Ελεύθερη Πατρίδα”  του καθηγητή Νίκου Βασιλειάδη και το “Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα”  του πρώην υπουργού Νίκου Νικολόπουλου, προσδίδουν νέα δυναμική στο εγχείρημα.

Επίσης στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, εδράζεται η «Εθνική Δημιουργία» των Τζήμερου και Κρανιδιώτη που έχει δημοσκοπικό αποτύπωμα πέριξ του 1% και απευθύνεται σ’ ένα κοινό με νεοφιλελεύθερο πολιτικό προσανατολισμό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X