Πολιτική

Ανδρουλάκης: Δεν θα ψηφίσουμε τον νόμο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Ανδρουλάκης: Δεν θα ψηφίσουμε τον νόμο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Για τον πρωτογενή τομέα, την ακρίβεια και τα πανεπιστήμια μίλησε χθες στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Για το σχόλιο ότι «δεν υπάρχει αντιπολίτευση» θα έλεγα πως δεν υπάρχει αξιωματική αντιπολίτευση, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια περιδίνηση, αλλά εμείς κάνουμε συνεχώς προτάσεις και δεν περιγράφουμε μόνο τα προβλήματα. Και στο θέμα της κατοικίας, του αγροτικού ζητήματος και του κόστους ζωής και της ακρίβειας έχουμε καταθέσει συγκροτημένες προτάσεις, τις οποίες η ΝΔ σε καμία περίπτωση δεν θέλει να υλοποιήσει, γιατί έχει άλλη ιδεολογία και άλλες προτεραιότητες.

Εφόσον λέτε ότι υπάρχει ασυμμετρία στο πολιτικό σύστημα, καλώ τον ελληνικό να έρθει στις ευρωπαϊκές εκλογές, να απαντήσει σε αυτή την ασυμμετρία και να μας δώσει τη δύναμη, όχι μόνο να είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση, έτσι ώστε να μπει ένας φραγμός στις επιπολαιότητες, στις αστοχίες και στις λανθασμένες πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας. Είναι κρίσιμο και για την ποιότητα της δημοκρατίας μας και για την εύρυθμη λειτουργία του πολιτικού συστήματος, το ΠΑΣΟΚ να είναι πολύ ισχυρό στις επόμενες ευρωεκλογές», είπε αρχικά.

«Δεν θα ψηφίσουμε τον νόμο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια»

Στην συνέχεια, ο Νίκος Ανδρουλάκης τοποθετήθηκε και για το μείζον θέμα της παιδείας, των κρατικών και μη, πανεπιστημίων.

«Είχαμε πει όταν ρωτηθήκαμε για την πανεπιστημιακή αστυνομία, πως είναι ένα μέτρο ”της πλάκας” και δεν θα κάνει τίποτα. Ο κ. Μητσοτάκης το έκανε σημαία του. Το αποτέλεσμα ήταν ότι έγινε η πανεπιστημιακή αστυνομία, πλήρωσε ο ελληνικός λαός εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, και δεν έκανε τίποτα. το πανεπιστήμιο λέγαμε ως ΠΑΣΟΚ να έχει σεκιούριτι, όποιος μπαίνει μέσα να μπαίνει με κάρτα. Να μην μπορούν να μπουν άνθρωποι στο πανεπιστήμιο χωρίς να υπάρχει λόγος. Στα εργαστήρια να υπάρχουν κάμερες διότι είναι προίκα του ελληνικού λαού και οι καταστροφείς να συλλαμβάνονται και να πληρώνουν αυτό το κόστος. Αυτά γίνονται σε όλα τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια», σημείωσε.

Και προσέθεσε αναφορικά με τα μη κρατικά πανεπιστήμια: «Έτσι λοιπόν το ίδιο πράγμα γίνεται και τώρα με τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Τι λέμε ως ΠΑΣΟΚ: Δεν απαγορεύουμε να υπάρχει κάτι, αλλά ρυθμίζουμε. Αυτό είναι η σοσιαλδημοκρατία, ”ρυθμίζει, αλλά δεν απαγορεύει”. Ρυθμίζει να υπάρχει ισχυρό δημόσιο πανεπιστήμιο σε όλη την Ευρώπη, πρέπει να το ενισχύσουμε με πόρους, εξοπλισμό, προσωπικό και έρευνα. Είμαστε πολύ πίσω στην έρευνα και παράλληλα να υπάρξουν και κάποια μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, με ακαδημαϊκά, οικονομικά και γεωγραφικά κριτήρια. Δεν μπορεί να γίνει ένας νόμος και να έρθουν όλα τα μη κρατικά κερδοσκοπικά πανεπιστήμια στο λεκανοπέδιο. Τον νόμο αυτόν που προτείνει ο κ. Πιερρακάκης τον ήξεραν εκ των προτέρων οι επιχειρηματίες και έχουν αγοράσει την Αθήνα. Γιατί; Να μην ρυθμίζει η αγορά το ακαδημαϊκό επίπεδο. Εμείς προτείνουμε ενιαία μορφή αξιολόγησης και για το δημόσιο και για το μη κρατικό. Εν ολίγοις, τον νόμο δεν θα τον ψηφίσουμε γιατί θέλουμε μια καθαρή λύση στην 3οβάθμια εκπαίδευσή και όχι την εμπορευματοποίηση που υπονομεύει».

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X