Πολιτική

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Ικανοποίηση στο ΠΑΣΟΚ για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου – «Είμαστε δεύτερη δύναμη στην αυτοδιοίκηση»

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Ικανοποίηση στο ΠΑΣΟΚ για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου – «Είμαστε δεύτερη δύναμη στην αυτοδιοίκηση»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Θετικό πρόσημο είχε για το ΠΑΣΟΚ ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών. Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι μπήκαν πλέον οι βάσεις, ώστε το κόμμα να εμφανιστεί πιο δυνατό στις ευρωεκλογές και να ξεπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένου ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ουσιαστικά -όπως λένε- κατέρρευσε.

Στη Χαριλάου Τρικούπη «διαβάζουν» με ιδιαίτερη ικανοποίηση τους δύο μεγάλους δήμους, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, όπου το κόμμα ειδικά στις εθνικές εκλογές δεν τα πήγε ιδιαίτερα καλά.

Στην Αθήνα ο Χάρης Δούκας πέρασε στον δεύτερο γύρο ως δεύτερος ενώ στη Θεσσαλονίκη ο Στέλιος Αγγελούδης όχι μόνο είναι δεύτερος, αλλά στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι έχει σημαντικές πιθανότητες να κερδίσει τον δήμο.

Την ίδια ώρα, συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη στέκονται στην δεύτερη θέση του υποψήφιου περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, η διαφορά του οποίου είναι στις 7 μονάδες (από τον Κ. Αγοραστό), δηλαδή αναστρέψιμη στον δεύτερο γύρο. Επίσης, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ η επιλογή να στηριχθούν νέα πρόσωπα επίσης απέδωσε καθώς σε δυο περιπτώσεις στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο Σπύρος Σκιαδαρέσης ήταν δεύτερος, στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου ο Νικηφόρος Παπανικόλας ήρθε δεύτερος ενώ και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο Χρήστος Παπαστεργίου κατέλαβε τη δεύτερη θέση.

«Το αποτέλεσμα των εκλογών απόψε είναι καθαρό: Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει τη σταθερά ανοδική του πορεία. Είναι ξεκάθαρα με μεγάλη διαφορά η δεύτερη δύναμη στην αυτοδιοίκηση», σημείωσε χθες το βράδυ ο Νίκος Ανδρουλάκης και παράλληλα έθεσε σαφή στόχο: «Η αγωνία μας είναι στις επόμενες εθνικές εκλογές, η Νέα Δημοκρατία να έχει έναν αξιόπιστο, αξιόμαχο, ισχυρό αντίπαλο. Και αυτό δεν θα επιτευχθεί με σόου. Αυτό θα επιτευχθεί με αγώνα καθημερινό, με πολιτικό πρόγραμμα συγκροτημένο, με θέσεις μέσα στη Βουλή και έξω από αυτήν». Στη Χαριλάου Τρικούπη πλέον έχουν στοχεύσει τις ευρωεκλογές, όπου εκεί θα μετρήσει τις δυνάμεις του σε εθνικό επίπεδο. Θα είναι για το κόμμα μια πρόβα τζενεράλε εν όψει των εθνικών εκλογών, αλλά και ένα σημαντικό τεστ για τον ίδιο τον Ν. Ανδρουλάκη.

«Το ΠΑΣΟΚ θα είναι απέναντι από τη Νέα Δημοκρατία, με σταθερό λόγο, πρόγραμμα και καθημερινό αγώνα», έλεγαν από τη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς πιστεύουν ότι η ελεύθερη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχιστεί, με δεδομένο ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα έχει να αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα στο εσωτερικό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X