Πολιτική

Χάρης Καστανίδης: Ποτέ πια συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία

Χάρης Καστανίδης: Ποτέ πια συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Εκλεισε κάθε«παράθυρο» μετεκλογικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με τη Νέα Δημοκρατία ο Χάρης Καστανίδης. Ο βουλευτής τόνισε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει όχι μόνο λόγω του σκανδάλου των υποκλοπών, αλλά και για ιδεολογικούς – πολιτικούς λόγους.

«Άλλωστε η προηγούμενη συνεργασία μας κυβερνητικά μαζί της και με τις πολιτικές της, μας οδήγησε στα πρόθυρα της εκλογικής εξαφάνισης με το 4,5% μετά την συγκυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και ΚΙΝΑΛ και μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών ο Χάρης Καστανίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο 98,4», στην Κρήτη, επιβεβαίωσε τον διάλογο που είχε με τον Γρηγόρη Δημητριάδη, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και ο οποίος είδε το φως της δημοσιότητας και έκανε λόγο για «πλήρη ευτελισμό των θεσμών και των διαδικασιών της Επιτροπής από την κοινοβουλευτική κυβερνητική πλειοψηφία», που όπως είπε «προτίμησαν τον αυτοεξευτελισμό τους, με επίκληση του απορρήτου για θέματα που αφορούν στην ΕΥΠ, σε μια εξέταση για την δράση ιδιωτών και παράνομων λογισμικών». «Κατά αυτό τον τρόπο συνέδεσαν», όπως είπε, «ευθέως την ΕΥΠ, με τη δράση παράνομων λογισμικών ιδιωτών, όπως το pretador, προκειμένου πίσω από το απόρρητο να κρυφτούν οι ευθύνες κυβέρνησης και πρωθυπουργού».

Στο ερώτημα για το πώς θα οδηγηθούμε σε εκλογές με φημολογία περί λόγου εθνικής ασφάλειας, για την παρακολούθηση του αρχηγού του κόμματος του, είπε ότι «τα πράγματα θεσμικά και πολιτικά είναι πολύ χειρότερα από όσο φαντάζονται οι πολίτες. Είμαστε στα όρια πλήρους θεσμικής και πολιτικής εκτροπής, η Δημοκρατία είναι σε απίσχναση».

«Οι υποκλοπές – παρακολουθήσεις ένα βαθύτατα δημοκρατικό ζήτημα που άπτεται και του πυρήνα των ατομικών δικαιωμάτων του πολίτη, απλά σφραγίζει το ποτέ ξανά μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ», λέει ο Χάρης Καστανίδης.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X