Πολιτική

Debate – Κουτσούμπας: Όταν το ΚΚΕ βρεθεί στη διακυβέρνηση, θα είναι ο λαός στην εξουσία

Debate – Κουτσούμπας: Όταν το ΚΚΕ βρεθεί στη διακυβέρνηση, θα είναι ο λαός στην εξουσία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Γ.Γ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας απάντησε σε ερώτηση για την εξωτερική πολιτική και την Άμυνα στο debate των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Ο Παναγιώτης Στάθης ρώτησε τον κ. Κουτσούμπα για τον λόγο που το ΚΚΕ καταψήφισε στη Βουλή τις συμφωνίες για τα εξοπλιστικά.

«Οι εξοπλισμοί που έγιναν με Γαλλία, ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία υπηρετούν τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ που ασκεί επιθετικές ενέργειες σε άλλους λαούς και εμπλέκει την χώρα και την κάνει πιθανό στόχο αντιποίνων, όπως στον πόλεμο με την Ουκρανία, που έχει εξελιχθεί σε πόλεμο ΝΑΤΟ – Ρωσίας. Δεν υπηρετούν ανάγκες προστασίας του εναέριου χώρου, του θαλάσσιου χώρου της Ελλάδας. Όλες αυτές οι συμφωνίες οδηγούν σε επιθετικές ενέργειες και η κατάσταση οξύνεται όλο και περισσότερο», απάντησε ο Γ.Γ του ΚΚΕ.

«Το να πηγαίνουν τόνοι εξοπλιστικών συστημάτων δεν υπηρετούν ανάγκες της προστασίας της πατρίδας μας. Όλοι οι εξοπλισμοί που έχουν γίνει οδηγούν σε συμμετοχή σε επιθετικές ενέργειες», τόνισε.

Ο Παναγιώτης Στάθης επανήλθε και ρώτησε εάν ο λαός σώσει τον λαό και γίνει το ΚΚΕ κυβέρνηση, ποιες χώρες θα είναι σύμμαχοι της Ελλάδας.

«Όλες οι χώρες του κόσμου. Άλλωστε, όταν ο λαός δώσει στο ΚΚΕ την εντολή, δεν θα είναι όλα στάσιμα γύρω γύρω. Εμείς δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τον τουρκικό λαό. Μπορούμε να έχουμε καλές σχέσεις με όλους τους λαούς», πρόσθεσε.

«Όταν το ΚΚΕ βρεθεί στη διακυβέρνηση της χώρας που θα είναι ο λαός στην εξουσία, δεν θα είναι όλα στάσιμα και στον περίγυρο, ούτε στα Βαλκάνια, την Τουρκία, την ΕΕ», πρόσθεσε.

«Εάν κυβερνήσει το ΚΚΕ, η Ελλάδα θα είναι σύμμαχος με όλες τις χώρες του κόσμου», κατέληξε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X