Πολιτική

Διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία ο Πέτρος Δούκας μετά το βίντεο της ντροπής

Διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία ο Πέτρος Δούκας μετά το βίντεο της ντροπής
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι αντιδράσεις και η οργή που προκάλεσε το βίντεο που δείχνει τον Πέτρο Δούκα, δήμαρχο Σπάρτης και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, να καυχιέται πως μετά τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2017 η τότε κυβέρνηση της ΝΔ και του Κώστα Καραμανλή είχε μοιράσει λεφτά με τη… σέσουλα για να κερδίσει τις εκλογές, δεν έφερε μόνο την αποπομπή του Σπήλιου Λιβανού από την κυβέρνηση. Έφερε και τη διαγραφή Δούκα από τη ΝΔ.

Ήταν σε σύσκεψη, στις 2 Φεβρουαρίου στη Σπάρτη, για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στους πληγέντες από τον παγετό, παρουσία του (παραιτηθέντα) υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιου Λιβανού, όταν ο Πέτρος Δούκας, με έναν αδιανόητα κυνικό λόγο , καυχιέται για τα κατορθώματα του ίδιου και της κυβέρνησης Καραμανλή στις φονικές πυρκαγιές του 2007 και δίνει μαθήματα στον υπουργό.

«Όπως θυμάσαι είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε» ακούγεται να λέει προκλητικά ο Πέτρος Δούκας. Από τότε έχετε μείνει στην ιστορία με αυτά τα οποία κάνατε εκεί …και υπολειπόμεθα ό,τι και να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιΐα» απαντά ο Σπήλιος Λιβανός.

https://youtu.be/yagM_m1NYS8

Το βίντεο αυτό, λοιπόν, έκαψε τόσο τον Σπήλιο Λιβανό που με fast track διαδικασίες αναγκάστηκε σε παραίτηση και τη θέση του πήρε ο Γιώργος Γεωργαντάς (που όμως φαίνεται να κάνει τα… ίδια), αλλά και τον Πέτρο Δούκα, τον οποίο η Νέα Δημοκρατία διέγραψε λίγη ώρα μετά την αποπομπή Λιβανού.

Οι δηλώσεις του Πέτρου Δούκα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, “δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες” και γι’ αυτό διαγράφεται από τη ΝΔ!

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Πέτρου Δούκα, εκτός από ιστορικά αναληθείς, δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας.
Ως εκ τούτου, του κοινοποιήθηκε η σχετική απόφαση διαγραφής από μέλος της παράταξης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X