Θέμα

Δημοσκόπηση Alco: Η ακρίβεια «τσακίζει» τη ΝΔ και «κλείνει» την ψαλίδα της διαφοράς

Δημοσκόπηση Alco: Η ακρίβεια «τσακίζει» τη ΝΔ και «κλείνει» την ψαλίδα της διαφοράς
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δεν έφτανε στο Μαξίμου ο συναγερμός από τις μυστικές δημοσκοπήσεις ήρθε και ένα ηχηρότατο χαστούκι από τις… φανερές. Όπως από τη δημοσκόπηση της Alco που παρουσίασε απόψε (03.05.2022) το OPEN και έδειξε ότι η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους πολίτες και κοστίζει στη Νέα Δημοκρατία και εκλογικά, αφού το ποσοστό της έχει μειωθεί και αυτή τη φορά.

Και όχι μόνο η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα και άγχος για τους πολίτες, αλλά είναι η μεγαλύτερη πηγή δυσαρέσκειας για τους πολίτες, αφού τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση δεν είναι αρκετά και το… φωνάζουν!

Το 60% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση του OPEN απαντά ότι το μεγαλύτερο ζήτημα που τους απασχολεί είναι η ακρίβεια, με το δεύτερο θέμα, στο 24%, να είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία! Το 6% ανησυχεί για τις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, 5% για την εξέλιξη της πανδημίας και 4% για την εγκληματικότητα.

Ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι εμφανίζονται οι πολίτες για τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας (π.χ. μείωση ΕΝΦΙΑ, αύξηση κατώτατου μισθού). Το 49% απαντά «καθόλου», το 23% «λίγο», το 14% «αρκετά» και μόλις το 2% «πολύ».

Εκτός από δυσαρεστημένοι, οι πολίτες είναι και απαισιόδοξοι. Το 60% θεωρεί ότι η οικονομική του κατάσταση θα χειροτερέψει, ενώ 29% εκτιμά ότι θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα και μόλις 4% απαντά ότι η οικονομική του κατάσταση θα βελτιωθεί.

Η πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου, η δημοσκόπηση καταγράφει νέο κλείσιμο της ψαλίδας ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ παραμένει πρώτη με 30,6% έναντι 22,5% του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφορά να είναι στο 8,1%. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαφορά ανάμεσα στα δυο κόμματα στην προηγούμενη δημοσκόπηση της Alco ,τον Μάρτιο, ήταν στο 8,9% καθώς η ΝΔ είχε ποσοστό 31,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ 22,2%.

Στην τρίτη θέση παραμένει το ΚΙΝΑΛ με 13%. Το ΚΚΕ καταγράφει ποσοστό 6% και είναι τέταρτο ενώ στο 4,9% είναι η Ελληνική Λύση. 3% και είσοδο στη Βουλή δείχνει η δημοσκόπηση το ΜέΡΑ25 ενώ εκτός Βουλής με 1% και 1,% αντίστοιχα μένουν Πλεύση Ελευθερίας και Έλληνες για την Πατρίδα.

Στην ερώτηση «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό» το 34% επιλέγει τον Κυριάκο Μητσοτάκη (36% το αντίστοιχο ποσοστό στη δημοσκόπηση του Μαρτίου) ενώ 25% απαντά ότι προτιμά τον Αλέξη Τσίπρα (23% το ποσοστό στην προηγούμενη μέτρηση). Το 31% απαντά «κανέναν από τους δύο».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X