Θέμα

Δημοσκόπηση Alco: Μονοψήφια η διαφορά! Στα κάγκελα οι πολίτες για ακρίβεια, κακοκαιρία

Δημοσκόπηση Alco: Μονοψήφια η διαφορά! Στα κάγκελα οι πολίτες για ακρίβεια, κακοκαιρία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τα νούμερα στη δημοσκόπηση της ALCO που παρουσίασε το OPEN το βράδυ της Δευτέρας (21.02.2022) όχι μόνο σε ό,τι αφορά στη διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στο πως «βαθμολογείται» η κυβέρνηση για όσα κάνει (και κυρίως για όλα ΔΕΝ κάνει) σε σχέση με την ακρίβεια, είναι συντριπτικά…

Μέσα σε δυο μήνες η διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ έχει πέσει σχεδόν δυο μονάδες. 1,9% για την ακρίβεια. Πλέον είναι κάτω του 10% και οι πολίτες «βράζουν», κατά το κοινώς λεγόμενο τόσο με τα όσα είδαν ή έζησαν κατά την πρόσφατη κακοκαιρία αλλά και με τα όσα ζουν με την ακρίβεια να τους γονατίζει!

Ας πάρουμε τα πράγματα… από την πρόθεση ψήφου.

Η Νέα Δημοκρατία βλέπει τη διψήφια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι παρελθόν. Πλέον προηγείται με 9,6%, συγκεντρώνοντας 31,8% (έναντι 32,6% στις 20 Δεκεμβρίου), με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 22,2% (έναντι 21,1%), το ΚΙΝΑΛ είναι στο 14,1% (από 13,6%), το ΚΚΕ στο 5,2%, η Ελληνική Λύση στο 3,6%, το ΜέΡΑ25 στο 3%. Οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 14,8%.

Έντονη είναι η δυσαρέσκεια για τα μέτρα της κυβέρνησης απέναντι στο κύμα ακρίβειας, αλλά και από τη λειτουργία του κράτους κατά την κακοκαιρία «Ελπίδα».

Ποσοστό 81% στο σύνολο δηλώνει «καθόλου» (56%) ή «λίγο» (25%) ικανοποιημένο από την ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού.

Το 76% δηλώνει ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της αύξησης των τιμών και η μείωση του ΕΝΦΙΑ βοήθησαν καθόλου ή λίγο την οικογένεια ενώ το 17% σημειώνει ότι βοηθούν αρκετά ή πολύ.

Όσον αφορά στο ποιος ευθύνεται για την οπαδική βία, οι πολίτες ρίχνουν τις ευθύνες σε συνδέσμους και διοικήσεις ομάδων αλλά και κυβερνήσεις διαχρονικά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X