Πολιτική

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πτώση ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ – Η κυβέρνηση χάνει τη μάχη με την εγκληματικότητα

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πτώση ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ – Η κυβέρνηση χάνει τη μάχη με την εγκληματικότητα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του MEGA παρουσιάστηκε στο  κεντρικό δελτίο ειδήσεων «MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ».

Μεταξύ άλλων, η έρευνα ρίχνει φως στο πώς διαμορφώνεται η πρόθεση ψήφου μετά τις μεταρρυθμίσεις που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση για την οπαδική βία και την Παιδεία αλλά και τις αλλαγές στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Ερωτήθηκαν 1.300 άτομα και μετρήθηκε για πρώτη φορά η δυναμική της Νέας Αριστεράς.

Ακρίβεια, αυτή η μάστιγα

H ακρίβεια καταλαμβάνει τη μερίδα του λέοντος, όσον αφορά το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας.

Γιορτές με.. σφιχτό πορτοφόλι

Περίπου ίδια (40%) ή και λιγότερα (36%) θα δαπανήσουν οι πολίτες κατά τη διάρκεια των εορτών. Μόλις το 23% τονίζει ότι θα προβεί σε περισσότερες αφορές κατά την εορταστική περίοδο.

Περί της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα

Μάλλον θετικές εντυπώσεις άφησε στο 45% των ερωτηθέντων η πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα, με το 31% να θεωρεί την επίσκεψη αρνητική.

Αξιολόγηση Μητσοτάκη και Κασσελάκη

Στο 40% βρίσκονται οι θετικές γνώμες για την πολιτική δράση του πρωθυπουργού και στο 17%, αντιστοίχως, για τον πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Αρνητική γνώμη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει το 50% και για τον Στέφανο Κασσελάκη το 74%.

Ο καταλληλότερος πρωθυπουργός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός από το 41% του δείγματος, με δεύτερον – για άλλη μία φορά – τον «Κανένα» που επιλέγει το 28%, ενώ οι κ.κ Νίκος Ανδρουλάκης και Στέφανος Κασσελάκης μένουν στο 6%.

Χάνει τη μάχη με την εγκληματικότητα η κυβέρνηση

… καθώς το 70% των πολιτών την αξιολογούν αρνητικά, με ένα 15% να δηλώνει πως έχει «μάλλον θετική γνώμη».

Η πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία φαντάζει να μην έχει αντίπαλο, ενώ τέσσερα κόμματα παλεύουν για την είσοδό τους στη Βουλή.

Η εκτίμηση ψήφου

Στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 38%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 14% και τρίτος βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 12,4%. Το ΚΚΕ συνεχίζει σε… «διψήφια νερά» με 10%.

Οι Σπαρτιάτες βρίσκονται στο 3%, η Ελληνική Λύση στο 7,2%, η Νίκη στο 3,7%, η Πλεύση Ελευθερίας στο 3,7% και η Νέα Αριστερά στο 2,4%.

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X