Θέμα

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Οι πολίτες απ’ όλο το πολιτικό φάσμα αποδοκιμάζουν την κυβέρνηση για τα Τέμπη με πρωτοφανή ποσοστά.

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Οι πολίτες απ’  όλο το πολιτικό φάσμα αποδοκιμάζουν την κυβέρνηση για τα Τέμπη με πρωτοφανή ποσοστά.
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Είναι πρωτοφανές. Τα Τέμπη διαπερνούν το σύνολο πολιτικού σώματος. Η αποδοκιμασία της κυβέρνησης και της Δικαιοσύνης για τους χειρισμούς στην τραγωδία των Τεμπών είναι καθολική. Η δημοσκόπηση της Metron Analysis αποκάλυψε ότι το 88% των πολιτών πιστεύει ότι η κυβέρνηση και η Δικαιοσύνη δεν κινήθηκε αποτελεσματικά για να αποδοθούν οι ευθύνες.

Το συγκλονιστικό είναι πως ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης οι πολίτες  ¨πυροβολούν”  την κυβέρνηση. Κι΄ αν είναι λογικό οι αριστεροί να αποδοκιμάζουν την κυβέρνηση, το ποσοστό της αποδοκιμασίας όταν φτάνει στο 98% είναι πραγματικά συγκλονιστικό και πρωτοφανές στα πολιτικά χρονικά.

Είναι ακόμα πιο συγκλονιστικό όταν  το ποσοστό της αποδοκιμασίας κινείται πέριξ του 80% και από τους πολίτες που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ψηφοφόροι της κυβέρνησης. Οι κεντροδεξιοί σε ποσοστό 75% και οι δεξιοί με 82% αποδοκιμάζουν την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τους χειρισμούς στην τραγωδία των Τεμπών,  αποκαλύπτοντας το μέγεθος της φθοράς για την κυβέρνηση και αναδεικνύοντας τον κίνδυνο της αποσταθεροποίησης.

Αν δε λάβουμε υπόψη και τις τελευταίες αποκαλύψεις για τη μονταζιέρα που αλλοίωσε το διάλογο του σταθμάρχη με τον μηχανοδηγό, αναμένεται να δούμε να αυξάνουν αυτά τα ποσοστά και το σπουδαιότερο να παίρνουν πολιτική έκφραση, που σημαίνει ότι θα επιδράσει περισσότερο στην πρόθεση ψήφου, πράγμα αν εκδηλωθεί και στις ευρωεκλογές, τότε θα οδηγηθούμε σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Πανικός στο Μαξίμου από τη δημοσκοπική βουτιά κυβέρνησης και Κυριάκου Μητσοτάκη

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X