Θέμα

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Βουτιά της κυβέρνησης-Τι ψηφίζουν άνδρες και γυναίκες

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Βουτιά της κυβέρνησης-Τι ψηφίζουν άνδρες και γυναίκες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η δημοσκόπηση της Metron Analysis για “Το Βήμα της Κυριακής” είναι πολύ αποκαλυπτική για τις ηλικίες που ψηφίζουν τα κόμματα, τα φύλα και το ασανσέρ  της εκτίμησης του έργου της κυβέρνησης, που τώρα κάνει μεγάλη βουτιά. Ας τα πάρουμε από την αρχή.

Ας δούμε κατ΄ αρχάς το φύλο. Οι άνδρες προτιμούν Νέα Δημοκρατία και οι γυναίκες δίνουν υψηλότερα ποσοστά από τους άνδρες στον ΣΥΡΙΖΑ. Αν υπολογίζαμε την ψαλίδα με τα ποσοστά των ανδρών θα ήταν 13,3%, ενώ με εκείνα των γυναικών υποχωρεί στο 6,5%. Για το ΚΙΝΑΛ οι διαφορές δεν είναι σημαντικές , μόλις 0,3% ( 9,9% στους άνδρες και 9,6% στις γυναίκες (δείτε αναλυτικά τον πίνακα).

Στις ηλικίες βλέπουμε ότι 0 ΣΥΡΙΖΑ υπερτερεία από 17 ως 34 ετών και η Νέα Δημοκρατία από 35 ως 65 και πάνω. Το μεγαλύτερο ποσοστό η Ν.Δ. το συγκεντρώνει στους πάνω από τα 65 ψηφοφόρους και ο ΣΥΡΙΖΑ στην ηλικία 25 ως 34 ετών. Το μικρότερο ποσοστό ψηφοφόρων για τη ΝΔ είναι στις ηλικίες 17 ως 24 (μόλις 18,7%, που σημαίνει ότι η ΝΔ έχει χάσει τους νέους) και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις ηλικίες 35 ως 44 ετών (13,8%).

Το ΚΙΝΑΛ το μεγαλύτερο ποσοστό το παίρνει στους πάνω των 65 ετών ψηφοφόρους (13,8%) και το μικρότερο στους 25 ως 34 (6,1%).

Ενα άλλο σημαντικό εύρημα αφορά στην αξιολόγηση του έργου της κυβέρνησης. Το 54% κρίνει αρνητικά και το 39% θετικά, που σημαίνει αύξηση 5 εκατοστιαίες μονάδες στην αρνητική εκτίμηση και μείωση μία μονάδα των θετικών εκτιμήσεων. Το Σεπτέμβριο τα ποσοστά ήταν ίδια ενώ τον Οκτώβριο οι αρνητικές εκτιμήσεις είχαν αυξηθεί 1% είχαν μειωθεί 5 εκατοστιαίες μονάδες και οι θετικές. Δηλαδή το Νοέμβριο ακολούθησε αντίστροφή πορεία και αυτό το ασανσέρ μας βάζει σε σκέψεις για την ακρίβεια των μετρήσεων του Οκτωβρίου, που ξαφνικά χωρίς λόγο ή αν προτιμάτε κόντρα στα αρνητικά γεγονότα και ειδήσεις (πλημμύρες, ακρίβεια, πανδημία κλπ.) η εικόνα της κυβέρνησης βελτιώθηκε. Το ίδιο και το ποσοστό ψήφων, έστω κι΄αν ήταν λίγη η άνοδος που έδωσαν οι δημοσκόποι.

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Μονοψήφια η διαφορά Ν.Δ με ΣΥΡΙΖΑ-Ανοδος ΚΙΝΑΛ

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X