Θέμα

Δημοσκόπηση MRB: «Κόλαφος» για την ΝΔ! Ραγδαία φθορά και άνοδος ΣΥΡΙΖΑ! Κλείσιμο ψαλίδας κατά 3,6%

Δημοσκόπηση MRB: «Κόλαφος» για την ΝΔ! Ραγδαία φθορά και άνοδος ΣΥΡΙΖΑ! Κλείσιμο ψαλίδας κατά 3,6%
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μια δημοσκόπηση… εφιάλτη για την κυβέρνηση καταγράφει τη συνεχιζόμενη ελεύθερη πτώση του Κυριάκου Μητσοτάκη και την οργή των πολιτών για την οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η έρευνα της MRB που έγινε για λογαριασμό του newsbomb.gr, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κυβέρνηση καθώς η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 7,4%.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 28,6% έναντι 21,2% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 13,4%.

δημοσκόπηση

Σε σχέση με δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας τον Δεκέμβριο του 2021, καταγράφεται κλείσιμο της ψαλίδας κατά 3,6%.

δημοσκόπηση

Στα υπόλοιπα κόμματα το ΚΚΕ συγκεντρώνει 4,5%, η Ελληνική Λύση 4,9%, το ΜεΡΑ25 3,1% ενώ στο 18,1% βρίσκεται το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου.

Η τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι πολίτες καταγράφεται στη δημοσκόπηση της MRB, στις απαντήσεις που έδωσαν για το εάν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Το τέλος του Μητσοτάκη και ο “βρώμικος πόλεμος” στον Τσίπρα

Το 77,4% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι αδυνατεί πλήρως να ανταπεξέλθει ή δυσκολεύεται πάρα πολύ. Το αξιοσημείωτο είναι ότι δηλώνει πως δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα το 72,5% όσων ψήφισαν ΝΔ το 2019. Αντίστοιχα ποσοστό που είναι πολύ κοντά στο 81,1% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνουν, επίσης, ότι δεν τα καταφέρνουν.

δημοσκόπηση

Οι πολίτες κρίνουν στο σύνολό τους αρνητικά και μη αποτελεσματικά τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και των πληθωριστικών πιέσεων.

Σίγουρα μη αποτελεσματικά και μάλλον μη αποτελεσματικά τα θεωρεί το 75,2% ενώ την ίδια γνώμη έχει  το 50% των πολιτών που δήλωσαν ότι ψήφισαν ΝΔ το 2019.

Το 59,5% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η κυβέρνηση έλαβε λιγότερα μέτρα από όσα μπορούσε να λάβει για να ανακουφίσει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Είναι ενδεικτικό ότι το 42,8% όσων το 2019 ψήφισαν Νέα Δημοκρατία θεωρούν ότι η κυβέρνηση έλαβε λιγότερα μέτρα από αυτά που της επέτρεπε η οικονομία και το ποσοστό αυτό είναι πολύ μεγάλο.

Σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση της κυβερνητικής θητείας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 61,8% την κρίνει αρνητικά/μάλλον αρνητικά και θετικά/μάλλον θετικά το 35,1%. Για την αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ το 68% την αξιολογεί μάλλον αρνητικά/σίγουρα αρνητικά και το 26,3% σίγουρα θετικά/μάλλον θετικά.

Στο ερώτημα για την δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 35,3% ευνοϊκών απόψεων και 45,1% όχι ευνοϊκών, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 31% ευνοϊκές γνώμες και 47% όχι ευνοϊκές γνώμες.

δημοσκόπηση

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X